Appleova najnovija akvizicija mogla bi Siri dati ključni poticaj

Appleova najnovija akvizicija mogla bi Siri dati bolju šansu da se natječe s Amazonovim popularnim glasovnim asistentom, Alexom.

Apple je navodno kupio Pullstring, startup iz San Francisca koji je specijaliziran za pomoć pri dizajniranju, izrađivanju prototipova i implementaciji glasovnih aplikacija. Platforma tvrtke pomaže u stvaranju glasovnih aplikacija za Alexa i Google pomoćnika te će vjerojatno pomoći Appleu da izradi više alata za Siri.

Glas je bio jedno područje u kojem se Apple borio za pravilno natjecanje. Iako je Apple debitirao Siri prije Alexe i Google pomoćnika, konkurencija je pretekla Siri. Apple je, kako se izvješćuje, u potpunosti preradio Siri. Pullstring bi mogao biti veliki dio toga.

Osnovan od strane bivših izvršnih direktora Pixara u 2011, Pullstring je prvi odlučio napraviti glasovne aplikacije za igračke. Hello Barbie i Thomas Tank Engine koji govori su bili neki od prvih velikih uspjeha. Samsung i Activision također su koristili platformu za stvaranje razgovora.

Axios izvješćuje da je ugovor za kupnju Pullstringa vrijedan oko 30 milijuna dolara, plus oko 10 milijuna dolara potencijalnih zarada za upravljanje. Pullstring je prikupio oko 44 milijuna dolara od tvrtki za virtualni kapital tijekom svog postojanja. Nedavno je procijenjena na 160 milijuna dolara, ali možda je tvrtka vidjela bolju budućnost s Appleom.

Sada kada je Pullstring pod Appleom, mogao bi stvoriti platformu za programere za izradu originalnih glasovnih aplikacija za Siri. Doduše, Apple još nije potvrdio kupnju.

Izvor: cultofmac.com

AirPods 2 u novoj boji bi uskoro mogle izaći uz AirPower

Dizajn Appleovih AirPods-a dobiva malu promjenu, prema novom nepotvrđenom izvješću iz Azije. Očekujte svježi izbor boja i premaza koji će otežati pad ovih slušalica.

Ovo osvježenje je, kako se izvješćuje, povezano s izdavanjem AirPower bežičnog punjača za koji se očekuje da će biti objavljen u isto vrijeme.

Apple je bio spreman predstaviti blago ažurirane AirPods slušalice prošle godine, ali ih je zadržao sve dok AirPower nije bio spreman. Razlog tome je što će slušalice očigledno biti isporučene s kućištem za bežično punjenje.

AirPower višenamjenski podložak za punjenje je trebao debitirati prošle godine, ali programeri su navodno naišli na probleme s pregrijavanjem. Debi oba proizvoda navodno će biti ovog proljeća.

Bilo je glasina o značajnim promjenama koje dolaze u budućim AirPods slušalicama, ali većina njih očito je još uvijek u razvoju.

EDN je drugi izvor koji je izvijestio da će Apple napokon napraviti svoje slušalice u crnoj boji. Do sada je bijela bila jedina opcija. Osim toga, navodno će imati premaz koji će ih učiniti manje skliskima.

EDN kao izvor tih informacija navodi neimenovane izvore iz Inventeca. Inventec proizvodi trenutnu verziju ovih bežičnih uređaja za Apple, a istovremeno priprema i drugu generaciju.

Moglo bi se dogoditi još jedno poboljšanje: u iOS 12.2 beta je ukopan pop-up box koji dopušta AirPods slušalicama da budu postavljene s “Hey Siri”. To bi ljudima olakšalo da daju verbalne naredbe za njihov iPhone.

Izvor: cultofmac.com

Jedva čekamo tamni način rada na iOS-u

Očekuje se da će glavna nova značajka u iOS-u 13 biti tamni način rada, a jedan dizajner je sastavio neke prikaze onoga što bi novi način rada mogao ponuditi.

To nadilazi samo inverziju boja piksela, što je već moguće u iOS-u.

Milen Yanachkov na phoneArena predlaže: “Nemojte samo invertirati bijele boje, već podesite i ograničite druge boje koliko god je to moguće. Na primjer, umjesto upotrebe čvrstih, šarenih prekidača za različite postavke kada su omogućene, šareni nacrt može prenijeti samo određenu količinu informacija, a da ne emitira nepotrebno svjetlo. “

Yanachkov je sa svojim preporukama proizveo više slika. Neke od njih se nalaze u renderima iPhonea XI stvorenih iz raznih glasina o ovom nadolazećem modelu.


Apple je MacOS-u Mojave dodao tamni način za cijeli sustav, a nepotvrđena izvješća ukazuju na to da će isto napraviti sa sljedećom verzijom sustava iOS. Taj red je pomalo iznenađujući, jer će od ove promjene modeli iPhonea imati više koristi nego Macovi. Svaki piksel na iPhone OLED zaslonu svijetli pojedinačno bez potrebe za pozadinskim osvjetljenjem, tako da troše manje energije pri prikazivanju tamnijih boja.

Bez obzira na vrstu zaslona, studije su pokazale da je tamni način rada manje zamoran za gledanje tijekom dugih razdoblja te manje ometa ciklus spavanja.

Izvor: cultofmac.com

Apple izbacio novu reklamu

Apple je objavio novi oglas koji prikazuje značajku dubinske kontrole nove X-klase iPhonea. Riječ je o 38-sekundnoj subliminalnoj prodajnoj točki koja će vas natjerati ad razmišljate o nadogradnji.

iPhone XR i XS uređaji nude računski ekvivalent plitkoj dubinskoj oštrini, gdje zamagljena pozadina može učiniti da se portretni objekt ističe.

Međutim, prodaja pametnih telefona u svijetu usporila je, a mnogi korisnici iPhonea se drže starijih telefona. Istraživanja tržišta pokazala su da korisnici ne smatraju da novij, skuplji modeli imaju dovoljno inovacija da bi opravdali cijenu.

Poboljšanja sustava iPhone fotoaparata oduvijek su bila glavna prodajna točka, a novi Appleov oglas, koji je u četvrtak debitirao u SAD-u, učinkovito potkrepljuje činjenicu da korisnicima sa starijim telefonima nedostaje kontrola dubine.

Oglas prikazuje užurbanu uličnu scenu u New Yorku, pješake, promet sa svijetlo žutim taksijem i konstrukciju s iskricama koje lete iz zavarivača.

Nevidljivi korisnik odlučuje fotografirati prijatelja s ovom prilično zbunjujućom scenom kao pozadinom.

Nema problema. Prst se pomiče od dna okvira do klizača koji spaja sve ometajuće elemente u kremastu zamućenost.

Portretna pozadina nije nova jer je debitirala s iPhoneom 7 Plus, ali noviji fotoaparati imaju mapiranje dubine koje čini zamućenje prirodnijim.

Izvor: cultofmac.com

Apple tužen zbog fatalnog požara kojeg je navodno uzrokovao neispravan iPad

Apple je tužen od strane osobe čiji je suprug umro od ozljeda uzrokovanih požarom, navodno pokrenutim neispravnim iPadom.

Požar se dogodio u veljači 2017. godine. Navodno je “uzrokovan kvarom na predmetnom tabletu, što je posebno utjecalo na baterijski paket predmetnog tableta.”

Tužbu je pokrenula Julia Ireland Meo, koja se odnosi na njenog pokojnog supruga Bradleya Irelanda. Ona traži od Applea neodređenu štetu. Tužba Apple optužuje za “strogu odgovornost za proizvode”, “pogrešnu smrt” i “akciju preživljavanja”.

Bez više detalja o tom slučaju, nećemo nagađati o okolnostima koje su dovele do ove tužne priče. Nijedan iPad nije opozvan ili prijavljen s problematičnom baterijom velikog opsega, što znači da je to naizgled jednokratni incident.

I iPhone i iPad uređaji se oslanjaju na litij-ionske baterije koje mogu ponekad eksplodirati ili se zapaliti. To može biti zbog greške u proizvodnji ili zbog oštećenja koje uzrokuje dodir elektroda baterije. U nekim slučajevima, sumnjivi punjači trećih strana također su uzrokovali pojavu tih pogrešaka na telefonima.

Prošle je godine Apple Store u Amsterdamu morao biti evakuiran nakon što je iPad počeo emitirati pare. To je dovelo do toga da je tri zaposlenika Apple Storea na licu mjesta pregledalo medicinsko osoblje.

Izvor: cultofmac.com

Dubinska kontrola započela svađu u novom smiješnom Apple oglasu

Kontrola dubine je jedna od najboljih značajki na novim iPhone uređajima, ali Apple pokazuje da biste možda htjeli pripaziti s odabirom osobe na kojoj odlučite koristiti značajku.

Apple je objavio smiješan novi oglas koji ističe novu značajku koja vam omogućuje podešavanje količine zamućenja u Portrait Mode fotografiji. Smiješni oglas u trajanju od 30 sekundi pokazuje dvije majke koje se međusobno počnu prepirati kada jedna od njih zamijeti da joj je dijete zamućeno.

Pogledajte oglas:Da biste uredili fotografiju pomoću Kontrole dubine, samo otvorite aplikaciju Fotografije i dodirnite Uredi u gornjem desnom kutu zaslona. Vidjet ćete novi klizač za kontrolu dubine ispod fotografije (ili sa strane ako iPhone držite vodoravno).

Izvor: cultofmac.com

Apple će uskoro objaviti novo iOS ažuriranje

Ostalo je još 110 dana do trenutka kada će Apple odmotati iOS 13, ali ako tvrtka još uvijek traži još nekoliko značajki koje će ugraditi, ne bi trebala tražiti dalje od novog koncepta tvrtke AppleiDesigner.

S više od 40 novih značajki upakiranih u dvominutni video, ovaj koncept iOS-a 13 ima nešto za svakoga. Tamni način rada, slika u slici na iPhoneu, aplikacija fotoaparata s AR-om, split pogled na iPhone uređaju i redizajnirane aplikacije. Tu je i mnogo novih iPad značajki koje bi Appleov tablet mogle učiniti pravom zamjenom za računala.

Pripremite se za slinjenje nad svim novim proizvodima:Iskreno, ako bi Apple izašao s polovicom predloženih značajki, bili bi sretni. iOS 12 je djelovao malo tanko na novim značajkama. Iako je iPad bio mnogo korisniji s iOS-om 12, postoji mnogo poboljšanja koja bi se trebala napraviti s iOS-om 13 ove godine.

WWDC 2019 je navodno postavljen za 3. i 7. lipnja u San Joseu gdje će Apple predstaviti iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 i više. Rane glasine tvrde da je Dark Mode predviđen za dodavanje u iOS-u 13. Postoje i mnoga poboljšanja korisničkog sučelja u radovima za iPad.

Izvor: cultofmac.com

Briljantni iOS 13 koncept sadrži 40 značajki koje bi Apple trebao ukrasti

Ostalo je još 110 dana do trenutka kada će Apple odmotati iOS 13, ali ako tvrtka još uvijek traži još nekoliko značajki koje će ugraditi, ne bi trebala tražiti dalje od novog koncepta tvrtke AppleiDesigner.

S više od 40 novih značajki upakiranih u dvominutni video, ovaj koncept iOS-a 13 ima nešto za svakoga. Tamni način rada, slika u slici na iPhoneu, aplikacija fotoaparata s AR-om, split pogled na iPhone uređaju i redizajnirane aplikacije. Tu je i mnogo novih iPad značajki koje bi Appleov tablet mogle učiniti pravom zamjenom za računala.

Pripremite se za slinjenje nad svim novim proizvodima:Iskreno, ako bi Apple izašao s polovicom predloženih značajki, bili bi sretni. iOS 12 je djelovao malo tanko na novim značajkama. Iako je iPad bio mnogo korisniji s iOS-om 12, postoji mnogo poboljšanja koja bi se trebala napraviti s iOS-om 13 ove godine.

WWDC 2019 je navodno postavljen za 3. i 7. lipnja u San Joseu gdje će Apple predstaviti iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 i više. Rane glasine tvrde da je Dark Mode predviđen za dodavanje u iOS-u 13. Postoje i mnoga poboljšanja korisničkog sučelja u radovima za iPad.

Izvor: cultofmac.com

Hollywoodske zvijezde će prisustvovati Appleovom događaju u ožujku

Neka od najvećih imena u Hollywoodu dolaze u Silicijsku dolinu za prvi Appleov veliki događaj 2019. godine.

Priča se da Apple planira svoj uvodni govor za kraj ožujka, u kojem će biti predstavljeno mnoštvo novih usluga. Da bi pomogao svojim kupcima, Apple je neke od zvijezda iz svojih izvornih TV emisija zamolio da se pridruže svečanosti.

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner i redatelj JJ Abrams navodno su pozvani od strane Applea da prisustvuju tom događaju 25. ožujka. Sve četiri zvijezde imaju barem jedan projekt u razvoju u tvrtki Apple. Witherspoonina produkcijska tvrtka zapravo je pokrenula dvije emisije.

Appleova TV streaming usluga navodno će besplatno ponuditi izvorni sadržaj. Trenutno postoje deseci emisija u različitim fazama razvoja. Usluga će također prodavati pretplate drugim kanalima kao što su Starz, Showtime i možda čak i HBO.

U ožujku će se također pojaviti i Appleova pretplatnička usluga. Prema navodima, izdavači još uvijek pregovaraju o podijeljenim prihodima za tu uslugu. Apple je navodno tražio 50/50 podjelu na prihode. Kupci bi plaćali 10 USD mjesečno za neograničen pristup člancima nekih od najvećih vijesti.

Uz događaj do kojeg nas dijeli malo više od mjesec dana, još uvijek postoji mnogo detalja koji se mogu promijeniti. Novi hardver se, kako se izvješćuje, neće prikazati na uvodnom govoru usredotočenom na usluge. Glasine su tvrdile da su iPad mini 5, ažurirani jeftini iPad i AirPods 2.0 trebali biti predstavljeni u prvoj polovici 2019. godine, ali će ta velika otkrivanja možda morati pričekati dok Apple izvrši novu ponudu usluga.

Izvor: cultofmac.com

Apple će istražiti Saudijsku aplikaciju kojom muškarci prate svoje žene i kćeri

Tim Cook izjavio je kako će istražiti aplikaciju saudijske vlade koja će muškarcima omogućiti da dobivaju novosti o lokaciji njihovih žena ili kćeri.
Govoreći za National Public Radio, Cook je rekao da nije osobno svjestan aplikacije. Međutim, rekao je: “očito da ćemo ju pregledati ako su [pritužbe o njoj točne]”.

U nekim slučajevima, aplikaciju su muškarci navodno koristili kako bi spriječili žene u obitelji da napuste zemlju, jer bi dobili obavijest kada bi se koristile njihove putovnice.

Senator Oregona Ron Wyden iz Oregona bio je kritičan prema aplikaciji. Wyden je u pismu napisao da se to “protivi licu društva za koje [Cook i Googleov Sundar Pichai] tvrde da podržava i brani.”

Cookovi komentari odražavaju prvi put kada je Apple napravio neku vrstu odgovora u vezi aplikacije. Google tek treba komentirati.

Na prvi pogled, aplikacija Absher tipična je aplikacija koja omogućuje stvari poput plaćanja prometnih kazni. Međutim, ona također omogućuje praćenje ženskih članova obitelji. To je u skladu sa saudijskim zakonima koji zahtijevaju od svake žene da ima muškog zakonskog skrbnika.

Human Rights Watch i Amnesty International kritizirali su Apple i Google za nuđenje aplikacije na svojim platformama.

U vrijeme pisanja članka, aplikacija je još uvijek bila dostupna za preuzimanje s iOS App Storea. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Apple reagirati nakon što razmotri problem. Apple je čvrsti zagovornik prava žena i manjinskih skupina. Također je jasno izrazio svoj stav o praćenju korisnika i privatnosti.

Izvor: cultofmac.com