Neki korisnici iOS-a 11 imaju problema s pristupanjem App Store i Apple Music aplikacijama, prema online izvješćima.

Usluge su više od jednog dana neupotrebljive brojnim korisnicima koji tek trebaju nadograditi na najnoviji softver – iako su prikazani kao online na stranici Appleovog statusa sustava. Međutim, postoji čudno rješenje koje se nekima pokazalo korisnim.

Nije posve jasno što uzrokuje ovaj problem, a čini se da utječe na mali broj korisnika koji rade s iOS-om 11. Neki imaju jailbrake uređaje (zbog toga su izbjegavali nadogradnju na iOS 12), ali drugi koriste softver tvrtke Apple.

Appleova internetska stranica govori nam da sve njegove usluge – uz iznimku za Group FaceTime, koja je privremeno obustavljena sve dok se ne ispravi veliki bug – funkcioniraju normalno. Korisnici na društvenim medijima se ne slažu.

“Pokušao sam dobiti više prostora za pohranu, ali ne mogu zbog toga što je App Store ugašen, kao i moje mogućnosti kupnje”, na Tweeteru je objavila Emily Briggs Apple Supportu. “I što dalje, jer je to izuzetno frustrirajuće.”

“Tako da i dalje ne mogu pristupiti App Storeu / iTunesu / Apple glazbi “, dodaje Amilia Chen. “Sva moja glazba je nestala od tamo i iz moje knjižnice.”

Neki korisnici prijavljuju da su mogli vratiti pristup Appleovim uslugama tako što su vratili datum na svom uređaju do 29. siječnja, što sugerira da je uzrok problema zastarjeli sigurnosni certifikat. No, drugi s istim problemom kažu da prijatelji i obitelj još uvijek imaju pristup s istom verzijom sustava iOS.

Apple tek treba osvijestiti problem, tako da ne možemo biti sigurni što ga uzrokuje. Ne znamo ni kada će ga biti moguće popraviti. Zatražili smo odgovor i ažurirat ćemo ovu objavu ako ga dobijemo.

Drugi siguran popravak ovog problema je nadogradnja na iOS 12 ako je vaš uređaj kompatibilan i ne treba vam jailbrake. On je brži i stabilniji od iOSa 11, tako da uistinu nema razloga izbjegavati ga u ovom trenutku.

Izvor: cultofmac.com