Popis Instagram gledatelja – popularna značajka za praćenje toga tko vas „uhodi“ u usluzi dijeljenja fotografija – tiho je nestao preko noći.

Ovaj potez razljutio je neke korisnike Instagrama nakon što su izgubili mogućnost da vide potpuni popis onih koji su pogledali njihove Priče nakon 24 sata. Korisnici također više ne mogu vidjeti tko je gledao njihove Naglaske.

Popis gledatelja na Instagram Pričama dugo je bio jednostavan način da korisnici vide prati li ih bivši ljubavnik ili potencijalna simpatija. I dalje možete vidjeti popis gledatelja dok je vaša priča u objavi. Kada odete na arhivirane priče, sada ćete vidjeti poruku u kojoj se navodi da popisi gledatelja nisu dostupni nakon 24 sata.


Uklanjanjem popisa za gledatelje korisnici dobivaju veću privatnost, posebno s obzirom na to da su ga neki stvaratelji sadržaja koristili da bi vidjeli tko im je gledao objave- a gledatelji nisu mogli ukloniti svoja imena.

I dalje možete vidjeti tko gleda vaše Instagram Priče. Međutim, morate provjeriti popis prije nego što vaša objava nestane.

“Uvijek nastojimo pružiti jednostavno i dosljedno iskustvo našoj zajednici. Priče traju 24 sata, a ta promjena donosi istu funkcionalnost popisu gledatelja vaših priča “, izjavio je predstavnik Instagrama za Business Insider.

Instagram je izašao s nekoliko drugih značajnih promjena u svojoj aplikaciji ovog tjedna. Da biste povećali IGTV preglede, aplikacija sada prikazuje pregled IGTV videozapisa u glavnom feedu. Promotivni postovi pojavljuju se samo kada netko koga pratite objavi na IGTV-u.

Aplikacija u vlasništvu Facebooka također kaže da zabranjuje sve grafičke prikaze samopovređivanja. Taj potez dolazi nakon što je Instagram preuzeo krivnju za samoubojstvo britanske tinejdžerke Molly Russell. Nakon njezine smrti 2017., Mollyjeva obitelj otkrila je da prati niz računa koji su promicali samoozljeđivanje i samoubojstvo.

Izvor: cultofmac.com