Ako ste bili frustrirani jer ne postoji emoji ljenjivca, Unicode uskače u pomoć. Upravo je objavljeno puno novih emojija koji će se vjerojatno pojaviti u jesenskom ažuriranju sustava iOS.


Oni odražavaju raznolikost u našem društvu, uključujući muškarce i žene u invalidskim kolicima, te ljude koji su gluhi i slijepi.

Tehnički, dodano je 230 emojija, ali mnogi od njih uključuju mnoge opcije za boju kože i kose. Na primjer, postoji 74 varijacije za dvije osobe koje se drže za ruke.

Dodaci Unicode konzorcija za 2019. uključuju flaminga, vidru, orangutana i tvora. U kategoriji hrane stižu vafl, glava češnjaka, luk, kutija za sok, kamenica i još mnogo toga.

Postoje ljudi koji kleče, zijevajuće lice, štipanje i vrećica prilično slučajnih predmeta.

Emojipedia je izradila videozapis svih dodataka:Svi detalji o ovom Emoji 12.0 ažuriranju bit će dovršeni u ožujku. Konzorcij je stvorio primjere slika za sve te emotikone, ali Apple, Google, Microsoft itd. izrađuju vlastite verzije. To omogućuje tvrtkama da odgovaraju stilu druge grafike u svojim operativnim sustavima.

To je moguće jer kada netko ubaci emotikon ne šalje sliku. Preneseni je unicode koji uređaj za primanje prevodi natrag u sliku.

Moguće je da bi te promjene mogle biti uključene u ažuriranja operativnog sustava prije iOS-a 13 i macOS-a 10.15, ali čekanje do jeseni je velika mogućnost.

Izvor: cultofmac.com