Appleova najnovija akvizicija mogla bi Siri dati bolju šansu da se natječe s Amazonovim popularnim glasovnim asistentom, Alexom.

Apple je navodno kupio Pullstring, startup iz San Francisca koji je specijaliziran za pomoć pri dizajniranju, izrađivanju prototipova i implementaciji glasovnih aplikacija. Platforma tvrtke pomaže u stvaranju glasovnih aplikacija za Alexa i Google pomoćnika te će vjerojatno pomoći Appleu da izradi više alata za Siri.

Glas je bio jedno područje u kojem se Apple borio za pravilno natjecanje. Iako je Apple debitirao Siri prije Alexe i Google pomoćnika, konkurencija je pretekla Siri. Apple je, kako se izvješćuje, u potpunosti preradio Siri. Pullstring bi mogao biti veliki dio toga.

Osnovan od strane bivših izvršnih direktora Pixara u 2011, Pullstring je prvi odlučio napraviti glasovne aplikacije za igračke. Hello Barbie i Thomas Tank Engine koji govori su bili neki od prvih velikih uspjeha. Samsung i Activision također su koristili platformu za stvaranje razgovora.

Axios izvješćuje da je ugovor za kupnju Pullstringa vrijedan oko 30 milijuna dolara, plus oko 10 milijuna dolara potencijalnih zarada za upravljanje. Pullstring je prikupio oko 44 milijuna dolara od tvrtki za virtualni kapital tijekom svog postojanja. Nedavno je procijenjena na 160 milijuna dolara, ali možda je tvrtka vidjela bolju budućnost s Appleom.

Sada kada je Pullstring pod Appleom, mogao bi stvoriti platformu za programere za izradu originalnih glasovnih aplikacija za Siri. Doduše, Apple još nije potvrdio kupnju.

Izvor: cultofmac.com