Apple Pay bi mogao stići u Češku već 19. veljače, tvrdi novo izvješće.

Prema izvorima “upoznatim s kretanjima na bankarskom tržištu”, brojne će banke uskoro ponuditi spomenutu uslugu. To su Air Bank, Komercni banka, Monet, mBank i Twisto.

To bi bilo u skladu s prijašnjim glasinama koje sugeriraju da će se Apple Pay pokrenuti u Češkoj i Slovačkoj negdje krajem veljače ili početkom ožujka. Nije jasno hoće li i u Slovačku stići 19. veljače.

Time bi Češka Republika postala 33. tržište koje će primiti Apple Pay, nakon što je u Njemačkoj pokrenut u prosincu.

Apple je Apple Pay pokrenuo u 2014. Od tada, tvrtka je agresivno proširila broj zemalja u kojima je usluga dostupna. Unatoč rastu, Tim Cook je priznao da su mobilna plaćanja krenula sporije nego što je očekivao. Međutim, tržišta izvan SAD-a imaju prednost zbog već postojeće raširene uporabe beskontaktne tehnologije.

Apple Pay je u posljednje vrijeme imao niz pozitivnih pomaka. U SAD-u je maloprodajni div Target nedavno dodao podršku za Apple Pay. To je posebno značajno jer je Target ranije bio u značajnom zaostatku za Appleovu uslugu mobilnih plaćanja.

Još jedna prethodna obustava koja se pojavila bila je najveća australska banka, Commonwealth Bank of Australia (skraćeno CommBank), koja je u početku odbila podržati Apple Pay. Sada je promijenila ovaj stav.

Izvor: cultofmac.com