Višegodišnje vodstvo tvrtke iPhone u prepoznavanju lica napokon bi moglo biti pri kraju, jer jedan od dobavljača treće strane za hardver u Face ID-u kaže da očekuje da će ove godine početi prodavati svoje 3D senzore više tvrtki.

Lumentum je glavni dobavljač VCSEL skenera s vertikalnom šupljinom, jednog od primarnih komponenti Face ID-a na iPhoneu i iPadu. Do sada je tvrtka proizvodila samo za Apple.

Ali to će se uskoro promijeniti. “Tijekom kalendara 2019. godine, na temelju angažmana naših klijenata, očekujemo da će novi i postojeći klijenti najaviti i objaviti nove proizvode s 3D senzorima”, izjavio je Alan Lowe, CEO Lumentuma, nakon što je njegova tvrtka objavila kvartalne zarade.

Dok je Lowe prestao s imenovanjem tvrtki koje kupuju VCSEL skenere, malo je prostora za sumnju da će bilo koji novi telefon koji koristi ovu tehnologiju pokretati Android, jer zapravo nema drugih održivih alternativa.

Moguće je da proizvođači prijenosnih računala Windows počnu koristiti 3D skeniranje lica za sigurnost.

Neki uređaji sa sustavom Android već nude osnovnu verziju prepoznavanja lica, ali ona koristi 2D kamere tako da se mogu prevariti slikama.

Bilo je nepotvrđenih izvješća da će Samsung Galaxy S10 – koji se očekuje krajem ovog mjeseca – uključiti poboljšano prepoznavanje lica. Ovo bi moglo doći iz Lumentumovog VCSEL skenera koji prepoznaje 3D oblike.

Izvor: cultofmac.com