Zaboravite na ručni zglob. Novo mjesto za nosive uređaje očito je vaš struk, barem prema korejskom poduzeću Welt. Na CES-u 2019, startup je predstavio svoj pametni pojas, koji obećava praćenje fizičke aktivnosti, mjerenje širenja struka te čak može prepoznati ako ste pali, u stilu Apple Watcha.

Welt pametni pojas ovo radi pomoću senzora i Bluetooth veze. Prikupljeni podaci šalju se na povezani mobilni uređaj kao što je iPhone.

Usporedbe s Apple Watchom ne prestaju sa značajkom otkrivanja pada. Pojas će vas navodno potaknuti da ustanete kada predugo sjedite. Također će vas poticati da vježbate.

I, za razliku od Apple Watcha, on zapravo može voditi računa o vašoj fizičkoj formi. Novi uređaj korelira vaše podatke o vježbanju s time koliko vam pojas mora biti labav ili čvrst. Međutim, nema čitača za EKG, kojeg ima Apple Watch serija.

“Welt odnosi industriju zdravstvenih tehnologija na potpuno novu razinu s prilagođenim planovima za fitness ciljeve”, izjavio je CEO i suosnivač Welt-a, Sean Kang, u priopćenju. “Pokazat ćemo mnoge nove nadogradnje softvera, uključujući procjenu rizika od pada, što može pomoći starijim osobama ili potrošačima koji su u opasnosti od pada.”

Welt pametni pojas navodno je već dostupan za kupnju u Koreji i Japanu. Međutim, CES 2019. obilježava službeno pokretanje u SAD-u.

Može li to biti sljedeća iteracija nosive tehnologije? U najmanju ruku, ovo nije najčudniji nosivi uređaj kojeg smo vidjeli na ovogodišnjem velikom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.

Izvor: cultofmac.com