Morat ćete pričekati dok se ne ukine vladina zabrana kako biste došli do mnogih proizvoda koji su predstavljeni na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike. Bez odobrenja FCC-a, ne mogu se prodavati.

Predsjednik Trump i demokrati iz Kongresa raspravljaju oko financiranja njegovog predloženog graničnog zida. Kao što je općenito poznato, Trump neće potpisati račune za potrošnju koji su potrebni da bi se mnoge federalne agencije zadržale otvorene dok se ovo neslaganje nastavlja.

Jedna od tih agencija za zatvaranje je Savezna komisija za komunikacije (FCC). Kao što je navedeno na internetskoj stranici agencije, “radiofrekvencijski (RF) uređaji moraju biti propisno odobreni prema 47 CFR dijelu 2 prije nego što se prodaju ili uvoze u Sjedinjene Države.”

Taj se zahtjev daleko nadilazi phone3. Mora se odobriti svaki uređaj koji emitira radiofrekvencijsku energiju “zračenjem, provođenjem ili drugim sredstvima”. To pokriva sve s Wi-Fi, Bluetooth i NFC povezivosti.

Postoji posebna iznimka koja omogućuje da se uređaji bez odobrenja FCC-a demonstriraju na sajmovima poput CES-a. Ali dok se ta federalna agencija ponovo ne počne financirati, neće se odobravati nikakvi proizvodi – a potrebni zaposlenici su na dopustu.

Stoga nemojte očekivati ​​nove iPad Pro zaštitne maske s tipkovnicom, pametnu bravu Lockly’s Secure Pro ili mnoge druge CES-ove gadgete dok se ne ukinu vlade restrikcije.

Izvor: cultofmac.com