Slabljenje potražnje za iPhoneom moglo bi se pogoršati sljedećeg mjeseca kada Samsung isporuči svoju novu generaciju pametnih telefona.

Južnokorejska tvrtka je potvrdila da će Galaxy Unpacked događaj biti u srijedu, 20. veljače. Njegova video snimka potvrđuje da će Galaxy S10 biti zvijezda događaja.

Samsung je dugo bio jedan od najvećih Appleovih rivala u industriji pametnih telefona, a Galaxy uređaji predstavljaju najznačajniju prijetnju iPhoneu. S obzirom da se potražnja za Appleovom najskupljom linijom i dalje smanjuje, Samsung bi mogao iskoristiti prednosti.

Sve ćemo vidjeti 20. veljače.

Samsungov tweet, popraćen teaser videom, potvrđuje Galaxy Unpacked događaj za ovaj datum. Pozivnice objavljene u medijima otkrivaju da će glavni događaj biti održan u San Franciscu.

Samsung očito ne odaje mnogo u svom 22-sekundnom videu, ali veliki broj 10 znači da ne trebamo nagađati što će doći. No, trebamo li očekivati više od samo Galaxy S10 i Galaxy S10 + uređaja?

Izvršni direktor Samsunga je ovog tjedna na CES-u u Las Vegasu potvrdio da će prvi sklopivi telefon tvrtke, za koji se vjeruje da se zove Galaxy Flex, biti dostupan tijekom prve polovice 2019. Također bi se mogao pojaviti tijekom Samsung Galaxy S10 događaja.

Galaxy Flex vjerojatno neće previše zabrinuti Apple. Većina potrošača će vidjeti sklopive telefone kao foru – barem u početku – i nedavna izvješća upozoravaju da će u početku biti super-skupi.

Ako je Samsung pametan učiniti će Galaxy S10 liniju što pristupačnijom kako bi profitirao na oslabljenoj iPhone potražnji. Ako može ponuditi impresivnije uređaje od iPhonea XR za istu cijenu, mogao bi Appleu još više otežati 2019. godinu.

Izvor: cultofmac.com