iPhone 2019 će imati tri objektiva fotoaparata u neobičnoj konfiguraciji, ako je nepotvrđeno izvješće točno.

Ovo nije prvi put da čujemo glasine da će Appleov sljedeći model imati tri objektiva na stražnjoj strani, ali način na koji će biti raspoređeni na uređaju je nov.

Umjesto da budu poredani jedan ispod drugoga, navodno će biti u trokutu, tvrdi OnLeaks. Ove leće će se pojaviti u relativno velikoj izbočini kamere na stražnjoj strani uređaja. LED bljeskalica i mikrofon također će biti u ovom podignutom području.

Ovo izvješće prati par rendera koji navodno prikazuju iPhone 2019. OnLeaks upozorava da je uređaj još pod testiranjem tehničke valjanosti (EVT) tako da se dizajn može promijeniti.

Iako je ovaj aranžman tako čudan da se ta glasina može lako odbaciti, OnLeaks ima povijest pouzdanosti. Ovaj izvor je objavio potpuno točne sheme za iPada Pro 2018 nekoliko mjeseci prije najave tog redizajniranog tableta.


Trenutna iPhone XS serija uključuje dva 12MP objektiva, jedan širokokutni i drugi telefoto s 2x optičkim zoomom. Zajedno stvaraju Bokeh efekt. Još nema riječi o tome koje bi nove značajke mogle donijeti treći objektiv fotoaparata.

Samsung Galaxy A7 ima tri objektiva, od kojih je jedan izuzetno visoke rezolucije: 24MP. Nešto slično je mogućnost i za Appleov sljedeći uređaj.

Druga mogućnost je Time of Flight (ToF) skener za proširenu stvarnost, a ne fotoaparat. To bi pokrenulo laser preko okoline i iskoristilo vrijeme koje je potrebno da se svjetlo vrati kako bi se izračunala udaljenost do obližnjih objekata. Raniji izvještaj navodi da Apple razmišlja o dodavanju ToF-a na svoje iPad i iPhone modele.

Izvor: cultofmac.com