Slike objavljene na internetu bi nam mogle pružiti prvi pogled na sljedeći iPad mini. Priča se kako će nova verzija ovog malog tableta biti objavljena ove godine.

Dok su slike koje su procurile otkrile nekoliko pojedinosti o iPadu mini 5, i dalje ne odgovaraju na neka bitna pitanja.

Slike su objavljene na Twitteru od strane Mr-Whitea, koji ima skromnu povijest propuštanja detalja o nadolazećim Appleovim proizvodima.

Moguće je da su te slike prototip koji Apple nikada nije objavio. Ili naprosto lažne.

Dvije slike navodno pokazuju zadnji dio sljedećeg 7,9-inčnog iPada. Jedina očigledna razlika je mobilna antena.

Trenutni iPad mini 4 je izašao 2015., a verzija s LTE-om koristi dizajn antene koji Apple više ne stavlja u nove iPade. Propuštene slike modela pete generacije pokazuju da će ovaj model imati novu antenu.Jedinica koja se pojavljuje na trećoj slici nema priloženi zaslon, ali čini se da je uključena unutarnja veza za Home gumb. Prednja kamera je prisutna, ali nema dodatnih senzora, pa izgleda da ovaj tablet neće imati Face ID. Low-cost iPad kojeg je Apple predstavio prošle godine također nema Face ID.

Raniji tweet od Mr-whitea je pokazao da će iPad mini 5 koristiti Apple A9 procesor iz 2015. Sadašnja verzija ima još stariji A8 čip. Najnoviji iPad Pro tableti koriste A12X procesor, ali jeftin 9,7-inčni model koji je debitirao 2018. koristi A10. Očito Apple nema problema sa starijim čipovima u jeftinijim tabletima.

Ostale nedavne glasine ukazuju na to da će iPad mini pete generacije izaći u prvoj polovici ove godine. Cijena je još uvijek nepoznata, ali vjerojatno će biti jeftinija od 329 USD koliko košta 9,7-inčni iPad.

Izvor: cultofmac.com