U upravo objavljenoj beta verziji iOS-a nalazi se jasna referenca za korištenje programa “Hey Siri” s Appleovim AirPod slušalicama.

Općenito se pretpostavlja da ovaj dodatak – koji će ljudima koji su u pokretu olakšati davanje verbalnih naredbi za iPhone – neće raditi s trenutnom verzijom.

A to je samo jedna od značajki koje se očekuju kod Appleovih bežičnih slušalica sljedeće generacije.

U kodu za iOS 12.2 beta 1 Guilherme Rambo iz 9to5Mac je otkrio skriveni skočni okvir s tekstom “Razgovarajte sa Siri putem vaših AirPods slušalica ili iPhonea govoreći “Hej Siri”.”

Nadolazeće slušalice će moći samostalno prepoznati “Hey Siri” frazu, bez potrebe za mikrofonom iPhonea, tvrdi Rambo.

Izgradnja koda za podršku drugoj generaciji AirPodsa u iOS 12.2 pokazuje da Apple očekuje da će ti dodaci stići relativno brzo. Gotovo sigurno prije uvođenja iOSa 13 sljedeće jeseni. To je u skladu s više nepotvrđenih izvješća koja upućuju na objavljivanje u prvoj polovici ove godine.

Osim “Hey Siri”, od njih se očekuje da imaju neke funkcije praćenja zdravlja, iako još nije jasne koje točno. Ostale predviđene značajke uključuju uklanjanje šuma i ograničenu vodootpornost. Promjena cijene je moguća, ali još nije spomenuta u glasinama.