Proizvodnja dugo zaostalog AirPower pločice za punjenje konačno je počela, prema izvješću iz Appleovog azijskog lanca opskrbe.

Apple je bežični punjač predstavio još 2017. godine. Ako se ova najnovija glasina iz opskrbnog lanca pokaže istinitom, čekanje AirPowera bi uskoro moglo završiti.

“Upravo smo od vjerodostojnog izvora u lancu opskrbe saznali da je proizvodnja Luxshare Precision već počela proizvoditi Apple AirPower bežičnu pločicu za punjenje”, kaže tweet s web-stranice ChargerLaba. Luxshare Precision je možda najpoznatiji kao Guangdong, Kineski proizvođač Appleovih AirPodsa.

ChargerLab također tvrdi da će Pegatron povećati proizvodnju pločica za punjenje kasnije ovog mjeseca. (Tajvanska tvrtka koja proizvodi iPhone uređaje.)

Apple je predstavio AirPower prije 16 mjeseci uz iPhone 8 i iPhone X, prve pametne telefone koji podržavaju bežično punjenje. Ova obećana dodatna oprema može istovremeno puniti ​​iPhone, Apple Watch i nadolazeće AirPods. Međutim, njegove navodno napredne značajke to nadilaze.

Kada iPhone leži na punjaču s drugim uređajima, zaslon telefona prikazuje status punjenja za sve. Osim toga, sat, telefon itd. se mogu na bilo koji način rasporediti na punjaču.

To je posljednje obilježje koje je navodno izazvalo probleme za inženjere, jer je miješanje tri skupine zavojnica za punjenje izazvalo neprihvatljivu količinu topline. No čini se da su Appleova prijenosna računala konačno riješila taj problem. Nakon smiješno dugog čekanja, AirPower bi uskoro konačno mogao biti pokrenut.

Međutim, američki debi ovog proizvoda mogao bi se suočiti s daljnjim odgodama zbog trenutnih vladinih restrikcija. Ako još nije dobio odobrenje Federal Communications Commissiona, punjač ne može biti objavljen u ovoj zemlji dok se zaposlenici te agencije ne vrate na posao.

Izvor: cultofmac.com