Jedna od najpopularnijih značajku u MacOS-u Mojave bi mogla stići na iOS: tamni način rada navodno dolazi s ažuriranjem koje se očekuje ove jeseni.

Osim toga, iPad uređaji koji koriste iOS 13 mogu dobiti značajna poboljšanja sučelja, kao što je bolji istovremeni rad.

Ako Apple donese tamni način rada na iOS, kao što je Bloomberg izvijestio, promjena bi trebala učiniti gledanje u zaslon dulje vrijeme manje umarajućim. Također bi trebala manje ometati prirodni ciklus spavanja.

Osim toga, tamni način rada trebao bi poboljšati vijek trajanja baterija na modelima iPhone uređaja s OLED zaslonima. Tamnije boje zahtijevaju manje energije na ovoj vrsti zaslona.

Apple navodno radi na dodatnim promjenama za vlasnike iPada. iOS 13 će uključivati ​​redizajn početnog zaslona tableta, prema izvorima Bloomberga. Trenutna verzija je kritizirana zbog izgubljenog prostora, jer su ikone aplikacija i mape okružene velikim količinama praznine.

I to se neće na tome zaustaviti. Sljedeće ažuriranje iOS-a će navodno omogućiti aplikacijama prikazivanje više prozora. Safari web-preglednik već može prikazati različite web-stranice jednu uz drugu, a čini se da se to proširuje na više aplikacija.

Također bi trebalo poboljšati upravljanje datotekama, iako je nepoznato o kojim je poboljšanjima riječ.

Izvor: cultofmac.com