Corel Corp. je kupio Parallels Desktop, softver koji omogućuje Macovima pokretanje sustava Windows, kao i tvrtku koja ga proizvodi. To ne bi trebalo fanove ove aplikacije učiniti nervoznima, jer Corel obećava “značajno ulaganje” u poslovanje.

Corel je najpoznatiji po svojim grafičkim aplikacijama za Windows, kao što su CorelDRAW i PaintShop Pro. Također nudi multimedijske aplikacije. A sada to čini softver za virtualizaciju desktopa.

Parallels Desktop za Mac vam omogućuje stvaranje virtualnog stroja koji pokreće Windows, MacOS i više – a zatim ga pokreće na postojećoj MacOS radnoj površini. To omogućuje pristup Windows programima uz Macove aplikacije u OS-u X.

To, međutim, nije jedina opcija. Drugi je Blade Shadow, usluga pretplate koja prenosi moćno računalo sa sustavom Windows 10 na vaš iPhone, iPad i Mac.

“Od naših visoko komplementarnih portfelja proizvoda do naših zajedničkih poslovnih modela i strategija, Corel i Parallels su izvrsni. Zahvaljujući kombiniranoj snazi ​​naših tehnologija i timova, vidimo ogromne mogućnosti za daljnji rast i uspjeh naših tvrtki i, što je najvažnije, naših kupaca “, izjavio je Patrick Nichols, predsjednik Uprave Corela.

Corel sada nudi cjelovitu liniju svoje najnovije ponude, uključujući Parallels Desktop za Mac, Parallels Toolbox za Windows i Mac, Parallels Access, Parallels Mac Management za Microsoft SCCM i Parallels Remote Application Server.

Financijski detalji stjecanja nisu objavljeni.

Izvor: cultofmac.com