Prilagođeni health čipovi bi mogli biti sljedeći veliki silikonski komad koji će izaći iz Appleovih laboratorija.

Apple navodno ima tim inženjera koji istražuju stvaranje prilagođenog procesora koji je optimiziran da bi dao zdravstvene informacije od senzora brže od procesora S serije koji se nalaze u Apple Watchu.

U nizu poslova koje je prva uočila tvrtka CNBC, Apple kaže da traži nekoga tko bi “pomogao razviti senzore zdravlja, wellnessa i fitnesa”. Još jedan popis naslućuje na prilagođene zdravstvene senzore.

“Tražimo arhitekte ASIC senzora kako bismo razvili ASIC-e za nove senzore i senzorske sustave za buduće Appleove proizvode. Imamo otvorena mjesta za analogne i digitalne ASIC arhitekte. “

Apple trenutno kupuje svoj prilagođeni specifični integrirani krug (ASIC) od tvrtke Broadcom za Apple Watch. Stvaranje vlastitih čipova bi Appleu omogućilo da bolje integrira i prilagodi svoje senzore. To bi također spriječilo konkurenciju da ga jednostavno oponaša.

Glasine su tvrdile da Apple razvija nove senzore za neinvazivno praćenje šećera u krvi. Malo je vjerojatno da će se značajka pojaviti u Apple Watch Series 4, iako će uređaj također navodno doći s boljim zdravstvenim funkcijama. Očekuje se da će Apple ove jeseni otkriti Apple Watch Series 4. Ostale značajke mogu uključivati ​​veći zaslon i bolji vijek trajanja baterije.

Izvor: cultofmac.com