Čini se da portret način rada na uređaju iPhone XR nije u potpunosti ugrađen kao inačice na Appleovim drugim iPhone uređajima.

iPhone XR izgleda kao da ima gotovo sve iste značajke kao i njegovi srodni modeli. Iako ima samo jedan objektiv fotoaparata na leđima, još uvijek može snimati fotografije portreta. Međutim, sudionici u Appleovom govoru su otkrili da iPhone XR verzija funkcionira samo na ljudima.

Appleova kamera na uređaju iPhone XR ima sve nove značajke koje biste mogli poželjeti. Portretni način rada, Smart HDR, portretno osvjetljenje i dubinsku kontrolu. Ali, ako pokušavate koristiti Portret način na, primjerice, psu ili mački, rezultati će biti potpuno razoćaravajući.

Osnivač Techpinionsa, Ben Bajarin, je otkrio da su iPhone XR redoviti objekti imuni na sposobnosti Portret načina. No, to vjerojatno nije veliki problem jer većina ljudi koristi Portret način za fotografiranje ljudi. No, možete upotrijebiti portret način na iPhoneu X i iPhoneu XS da biste dobili odlične bokeh fotografije.

Također, kako kaže Bajarin, Appleova najveća konkurencija na području fotoaparata je Google Pixel 2, koji može okinuti portrete normalnih objekata sa samo jednim objektivom. Googleova kameru dobiva veliko pojačanje od svojih AI algoritama koji djeluju kao da su malo napredniji od Appleovih. Nadamo se da će Apple u skoroj budućnosti uspjeti doći do Googleove tehnologije.

Izvor: cultofmac.com