Napokon su otkrivene posljednje specifikacije novih iPad Pro tableta.

Apple je predstavio ovaj model krajem prošlog mjeseca, ali postoje neke vrlo važne tehničke pojedinosti koje ova tvrtka nikad ne otkriva o iOS uređajima: brzina procesora i RAM.

Uz ti, tehnički propust u popularnoj aplikaciji za usporedbu je zadržao točnu brzinu tableta nepoznatom, čak i nakon što je bio u rukama korisnika.

Apple A12X Bionic procesor u najnovijem iPadu Pro ​​radi na 2,48 GHz. To je porast s 2.39 GHz A10X Fusion u verziji 2017. godine. I performanse najnovijeg iOS tableta su poboljšane na drugi način. Apple je već najavio da je A12X Bionic okta-core čip s četiri procesorske jezgre koje pružaju maksimalne performanse i četiri usporene jezgre koje se upotrebljavaju kada je životni vijek baterije važniji. A10X Fusion u prethodnom modelu ima šest jezgri.

Brža brzina sata i dodatne jezgre rezultiraju značajnim povećanjem brzine.

Još jedna od važnih specifikacija je količina instaliranog RAM-a. Apple je napravio vrlo neobičan put s ovim modelom. Samo jedinice konfigurirane s 1TB interne pohrane imaju 6GB RAM-a. Sve ostale imaju 4 GB – isto kao i sve 2017 iPad Pro konfiguracije, a stručnjaci smatraju da je to dosta.

Ovo je prvi put da je količina RAM-a u iPadu ovisna o kapacitetu pohrane. Prije toga, svaka konfiguracija je imala isto. Taj je podatak zabilježen prije nego što je iPad debitirao, ali je potvrđen kada je ovaj tjedan stigao do korisnika.

Izvor: cultofmac.com