Jedan korisnik iPhonea iz Južne Karoline je tužio Apple jer tvrdi da mu je njihov mobilni uređaj eksplodirao u džepu prije dvije godine.

Incident se dogodio u jesen 2016., kada se široko izvještavalo o zabrinutosti zbog eksplozija litij-ionskih baterija – prvenstveno zbog Samsungovog katastrofalnog Notea 7. Eksplozija iPhonea je toliko ozbiljno ozlijedila tužitelja da je morao biti transportiran u centar za opekotine u blizini Georgije.

Robert Portee, čovjek o kojem je riječ, tvrdi da je bio svom sinu u posjeti kada je osjetio “ekstremnu toplinu” i čuo kako mu se odjeća raspada. Punio je svoj iPhone 6 i obavio telefonski poziv na njemu neposredno prije incidenta.

Portee traži neodređenu štetu od Applea i osiguravajućeg društva Asurion, koje mu je izdalo telefon.

Dobio je iPhone 6 kao zamjenu nakon što je njegov prethodni telefon pretrpio štetu. Odluka navodi da su obje tvrtke trebale znati za rizik od problema s baterijama. Također tvrdi da iPhone treba obavijestiti korisnika ako se počne pregrijavati.

Ovo nije prvi put da smo izvijestili o iPhoneu koji je navodno eksplodirao. Ranije ove godine, iPhone 6 je snimljen na sigurnosnoj kameri tijekom eksplodiranja u trgovini za popravak.

Za razliku od katastrofalnog Notea 7 tvrtke Samsung, Appleovi mobilni uređaji nikada nisu optuženi za sustavne probleme s baterijama. Ipak, napuhnute baterije predstavljaju problem s bilo kojim uređajem s litij-ionskom baterijom – a to očito uključuje Apple.

Izvor: cultofmac.com