Microsoft je potvrdio planove za prekid Office Sway aplikacije za iOS.

Usluga više neće funkcionirati na iPhoneu i iPadu od 17. prosinca 2018. godine. Aplikacija će biti uklonjena iz App Storea dva mjeseca ranije. Ipak, i dalje ćete moći pristupiti usluzi putem vašeg web preglednika.

Sway Office pretplatnicima omogućuje jednostavno rješenje za dijeljenje interaktivnih izvješća, osobnih priča, prezentacija i još mnogo toga. Možete ga koristiti za izradu web stranica koje prikazuju vaš rad ili vaše omiljene uspomene uvozom sadržaja iz izvora kao što je Facebook.

No, neće biti tako lako stvoriti Sways na iOS-u kasnije ove godine.

Microsoft je potvrdio da će aplikacija Sway za iOS biti ukinuta 17. prosinca. Ako pokušate upotrijebiti aplikaciju nakon tog datuma, pojavit će vam se poruka koja će vas usmjeriti na web stranicu tvrtke Sway. Aplikacija Sway bit će uklonjena iz App Storea 19. listopada.

Sway korisnici će ovog mjeseca početi primati obavijesti koje će ih upozoriti o ovoj promjeni.

I dalje ćete moći pristupiti Swayu putem interneta pomoću vašeg iOS uređaja, tako da niste potpuno zaglavili ako ste strastveni korisnik. Štoviše, svi vaši postojeći Sway-evi će ostati dostupni. Međutim, doživljaj vjerojatno neće biti besprijekoran kao s izvornom aplikacijom.

Zanimljivo je da je Microsoft odlučio ukloniti Sway za iOS obzirom da je usredotočen na to da svoje usluge napravi što pristupačnijima na mobilnim uređajima. Izdao je nekoliko velikih ažuriranja za Sway tijekom protekle godine, a ujedno i velike promjene ostatku svog Office paketa.

Moglo bi biti i da Sway jednostavno nije pridobio dovoljno korisnika da opravda resurse potrebne za održavanje iOS aplikacije.

Izvor: cultofmac.com