Izvorni Apple Watch je relativno loše krenuo, ali je nekoliko godina kasnije uspio okrenuti stvari na bolje.

Tvrtka za analizu tržišta kaže kako su pošiljke značajno porasle ove godine te da će biti još jače u 2019. godini, s rastom od 83 posto tijekom dvogodišnjeg razdoblja.

UBS je priopćio investitorima da očekuje da će 24 milijuna Apple Watch jedinica biti prodano prije kraja 2018. godine. Prošle godine je prodano 18 milijuna, pa je prodaja očito porasla za 33 posto.

UBS je još optimističniji oko 2019. Ova tvrtka za istraživanje predviđa da će prodaja porasti na 33 milijuna.

Što ne znači da će Apple Watch zamijeniti iPhone kao Appleov vrhunski proizvod u skorije vrijeme. Ova tvrtka je tijekom prošle fiskalne godine isporučila 217 milijuna mobilnih uređaja. U istom je razdoblju isporučeno 43,6 milijuna iPada.

Apple Watch Serija 4, koja je predstavljena prošli mjesec, je proširila ekran, a istovremeno povećala cijene. U Japanu i Hong Kongu je izazvala zanimanje za to da ovaj nosivi uređaj postane “značajno veći”, prema UBS-u. Novi model je samo blago povećao interes u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj.

Apple i dalje ima napornu bitku ispred sebe. Istraživačka tvrtka ukazuje na činjenicu da je manje od 50 posto javnosti zainteresirano za kupnju pametnog sata od bilo koje tvrtke.

Izvor: cultofmac.com