Ako ste oduvijek željeli koristiti Apple olovku s iPhoneom, možda će vam se ove godine ostvariti želja, ako je za vjerovati novom izvješću tvrtke za tržišnu inteligenciju, TrendForce, koja sugerira da će Appleov sljedeći OLED iPhone modeli imati podršku za high-end stylus tvrtke.

Trenutno je Apple olovka dostupna samo za iPad Pro i najnoviji entry-level iPad. Apple je ovu dodatnu opremu uveo krajem 2015.

Izvješće ne ulazi u velike detalje o podršci Apple olovke za iPhone, iako je to svakako potez kojeg bi mnogi ljudi voljeli vidjeti.

Obzirom da Apple nudi do 6,5 inča zaslona s najvećim OLED iPhoneom ove godine, korisnici bi definitivno imali dovoljno prostora da koriste Appleovu olovku.

Appleov suparnik Samsung je dugo ismijavao Applea zbog činjenice da njegovi veći iPhone modeli ne dolaze s olovkom. Krajem prošlog tjedna, Samsung se osvrnuo na taj problem u jednom od svojih najnovijih oglasa.

TrendForceovo izvješće sadrži još nekoliko informacija o Appleovom iPhone 2018 osvježenju, od kojih mnoge potvrđuju ono što smo čuli u prethodnim izvješćima. Uključuju činjenicu da će sve tri sljedeće generacije iPhonea sadržavati Face ID i potvrđuje veličine zaslona – s OLED modelima od 6,5 i 5,8 inča te 6,1-inčnim LCD zaslonom.

6,1-inčna LCD verzija će se navodno pohvaliti Dual-SIM funkcijama i prodavati za oko 699 do 749 dolara. U međuvremenu će OLED iPhone modeli imati 4 GB memorije. Jeftiniji od dva modela će se prodavati za između 899 i 949 dolara, dok će veća verzija zaslona koštati oko 999 dolara, kao i iPhone X. Navodno dva OLED iPhonea nude tri opcije pohrane.

Veći mobilni urežđaj će također uključivati ​​Dual-SIM uslugu, iako će biti ograničena na određena područja.

Kako to inače biva s glasinama, ništa od ovoga još nije potvrđeno – i morat ćemo pričekati da Apple sljedećeg mjeseca predstavit nove iPhone modele kako bi znali sa sigurnošću.

Izvor: cultofmac.com