Apple i dalje uklanja aplikacije trećih strana iz kineske inačice App Storea zbog kršenja njegovih uvjeta pružanja usluge. Navodno je uklonjeno 718 aplikacija ovog tjedna.

Ovo nije prvi put da je provedeno čišćenje u ovoj softverskoj trgovini. No, ovaj put niti jedna od aplikacija nije prekršila kineski zakon, samo Appleova pravila.

Apple inzistira na tome da sva ažuriranja softvera za iOS prođu kroz njegov App Store. Softver koji je upravo pročišćen je pronašao sve načine da zaobiđe ovo pravilo, prema The Telegraphu.

Ove nisu bile ponude od nepoznatih razvojnih programera. Nekim poznatim kineski tvrtkama su povučene aplikacije, uključujući tražilicu Sogou i Pinduoduo tvrtku društvene trgovine.

Kada se nešto ukloni iz App Store trgovine, promjena samo sprječava nova preuzimanja. Ne utječe na kopije već instalirane na iPhone i iPad uređajima.

Samo 700 aplikacija ne drži svijeću 25.000 aplikacija koje su ovog ljeta izbačene iz kineskog App Storea. Mnoge od njih su bile povezane s kockanjem, što je ilegalno u toj zemlji izvan državno sankcionirane lutrije.

Kina je potaknula Apple da preuzme veću kontrolu nad onim što je u njenoj online trgovini, što očigledno i pokušava. I to s dobrim razlogom: predsjednik uprave Tim Cook često govori da njegova tvrtka smatra Kinu najvećim potencijalnim tržištem.

Izvor: cultofmac.com