Apple je pustio treću beta verziju iOS-a 12.1 razvojnim programerima jučer poslijepodne. U rekordnoj brzini ta inačica je već dostupna javnosti.

Glavna promjena u konačnoj verziji je podrška za Group FaceTime, ali postoje i druga poboljšanja.

Prilikom kodiranja nove verzije sustava iOS, Apple će najprije izdati nove beta verzije razvojnim programerima kako bi bili sigurni da nema većih nedostataka prije davanja javnog pristupa. Ova mudrost je dokazana tijekom ovog ljeta u iOS 12 beta procesu kada je verzija prije puštanja u rad imala takav značajan nedostatak koji je izvučen u roku od nekoliko sati od objavljivanja programerima. Opća javnost nije imala nikakvih problema.

Oni koji su dovoljno hrabri za instalaciju najnovije beta verzije mogu dobiti rani pogled na Group FaceTime, koji korisnicima omogućuje istovremeno razgovaranje s više osoba. Naravno, svi sudionici grupnog razgovora trebaju imati ili iOS 12.1 beta ili macOS 10.14.1.

Novija inačica Appleovog operativnog sustava za iPhone i iPad uključuje i 70 novih emojija, dual SIM podršku za iPhone XS seriju i prilagodbu dubine u stvarnom vremenu u fotoaparat aplikaciji.

Svatko tko želi se može prijaviti za Apple Beta Software Program i preuzeti iOS 12.1 beta 3. To je besplatno i relativno jednostavno.

Dostupne su i javne beta verzije za macOS 10.14.1 i tvOS 12.1. Jedna prijava pokriva iPhone, iPad, Mac i Apple TV.

Izvor: cultofmac.com