Davne 2012. godine trebali ste imati adapter za spajanje svoje kolekcije 30-pin kablova za napajanje u Appleov novi Lightning pruključak. Danas ovaj ključni pribor više nije potreban. Do te mjere da je izbačen iz Apple Store online trgovine.

30-pin priključak je bio dio prvog iPhone uređaja, a Apple ga je za upotrebljavao sve svoje mobitele i tablete do iPhonea 5. Taj model je donio manji 8-pin Lightning priključak.

Kako svi nebi trebali ići kupiti nove kablove i pribor, Apple je objavio Lightning to 30-Pin Adapter. Naravno, nisu svi bili oduševljeni, posebno s obzirom na cijenu od 29 dolara.

Ipak, adapter se može koristiti za punjenje i sinkronizaciju uređaja, plus funkcionira s analognim i USB audiom. Ne može se koristiti za video veze.

Prošle su godine, a broj ljudi koji još imaju 30-pin kabel ili pribor je zasigurno pao gotovo na nulu. Tako da je Apple prestao prodavati ovaj adapter. Valja napomenuti da je, čak 6 godina kasnije, još uvijek imao izvornu cijenu.

Ali nemojte paničariti ako ste odlagali kupnju svog primjerka već pola desetljeća. Amazon još uvijek prodaje Lightning to 30-Pin Adapter po povoljnoj cijeni od 23 dolara.

Apple bi mogao biti prisiljen napraviti Lightning to za USB-C adapter ako EU zahtijeva od njega da odustane od vlastitog konektora.

Izvor: cultofmac.com