Appleov fancy novi iPhone XR je napokon dostupan za kupnju. Posjetite lokalnu Apple Store trgovinu poigrajte se s uređajem – a ako imate sreće, trgovina bi mogla imati jedinicu koju možete odnijeti kući sa sobom.

Ali postoji jedna stvar koju nećete naći u Apple Storeu. Ili bilo gdje drugdje.

Rane recenzije XR-a potvrđuju da je to spektakularan telefon. Za razliku od Appleovih jeftinijih uređaja iz prošlosti, ne nudi samo stare unutarnje specifikacije unutar nove ljuske. Puno se truda uložilo u slaganje onog najboljeg što se može dobiti za 749 dolara – i Apple će vjerojatno prodati tonu ovih uređaja.

Međutim, ne treba puno da biste vidjeli da XR nije Appleov prioritet.

XR je prvi iPhone u posljednjih nekoliko godina koji je pokrenut bez ikakvih službenih Apple zaštitnih maski. Tvrtka je obećala da će doći barem jedna, ali još nije dostupna za kupnju u Apple Storeu, Apple Online Storeu ili bilo kojem drugom dućanu.

U stvari, postoje samo tri XR maske u ponudi na Apple Online Storeu. Sve ih je proizveo OtterBox i koštaju 39,95 dolara po komadu. Jedina druga zaštita dostupna od Applea su zaštitna stakla tvrtke Belkin, s cijenom od 19,95 do 39,95 dolara.

Apple je počeo izrađivati vlastite maske za iPhone 4 2010. godine. Od tada svaki model – uključujući i jeftiniji iPhone 5c – je pokrenut uz gomilu službenog Apple pribora. Nije jasno zašto su stvari različite za XR.

Dobra vijest je da ako potrgate XR, popravljanje je znatno jeftinije od popravljanja iPhonea X, XS ili XS Max. No, svejedno biste trebali upotrijebiti zaštitnu masku kako biste svog ljubimca zaštitili od udubljenja i padova, a svakako bi trebali dodati i jamstvo tvrtke AppleCare +.

Izvor: cultofmac.com