Na temelju ispitivanja sa Sveučilišta Tsing-Hua na Tajvanu, ispostavilo se da su novi OLED zasloni zdraviji za vaše oči od LCD zaslona pronađenih u prethodnim iPhone uređajima.

iPhone XS i iPhone XS Max su drugi uređaji koji su usvojili OLED zaslone. Apple je prvo upotrijebio tehnologiju na iPhoneu X. Umjesto korištenja OLED-a u iPhoneu XR, Apple je stvorio 6,1-inčni Liquid Retina zaslon koji ima manju razlučivost od iPhone XS i XS Max zaslona. DisplayMate je utvrdio da je iPhone XS Max imao najbolji smartphone zaslon na tržištu, a sada postoje i neke druge pogodnosti kojima se Apple može hvaliti.

Testiranje sa sveučilišta Tsing-Hua je otkrilo da iPhone XS Max donosi 20% veći MPE (maksimalno dopušteno izlaganje) od iPhonea 7. MPE mjeri vrijeme koje je potrebno da mrežnica postane upaljena od izloženosti zaslonu. Dok je zaslon iPhonea 7 postigao 288 sekundi, iPhone XS Max je postigao 346 sekundi, omogućujući korisnicima da sadržaj gledaju duž bez da ih počnu boliti oči.

iPhone XS Max zaslon također neće poremetiti vaše uzorke spavanja kao zaslon iPhonea 7. Znanstvenici su otkrili da XS Max ima osjetljivost na suzbijanje melatonina od 20,1%. iPhone 7 je imao 24,6% bodova. Test je mjera plave svjetlosti koju emitira zaslon koji može poremetiti vaš ciradijanski ritam.

Sveučilište još nije uspjelo testirati iPhone XR jer se neće pojaviti do kasnije ovog mjeseca. Međutim, ako cijenite svoj vid, trošenje malo više novaca na iPhone XS ili XS XS Max može kupnju učiniti isplativom.

Izvor:  cultofmac.com