Možda imamo potvrdu o otvaranju prve Apple trgovine u Tajlandu, zahvaljujući slici koja se dijeli na društvenim medijima. Iako ne otkriva potpuno dovršenu maloprodajnu trgovinu, slika pokazuje zgradu s prepoznatljivim vanjskim staklom i naravno poznatim logotipom.

Apple Store se nalazi u ICONSIAMu, masivnom kompleksu na rijeci Chao Phraya u Bangkoku, koji se otvara kasnije ove godine. Uz Tajlandski prvi Apple Store, ICONSIAM će također biti dom dva trgovačka centra, divovske robne kuće, auditorija s 3.000 mjesta, zabavnog parka, fitness centra, stambene zgrade i još mnogo toga.

Na Tajlandu iOS čini oko 14,3 posto mobilnog tržišta, u usporedbi s Androidom, koji čini otprilike 85,3 posto. Zemlja ima gotovo 69 milijuna stanovnika, što je malo više od Ujedinjenog Kraljevstva.

Appleova prva tajlandska Apple trgovina dolazi u vrijeme kada Apple naporno radi na rastu svoje marke u Aziji.

Iako tvrtka nije službeno komentirala otvaranje novog Apple Storea u Bangkoku, ICONSIAM otvara svoja vrata 9. studenoga 2018. Na temelju fotografije navodnog Apple Storea na društvenim medijima i datuma otvaranja, očekujemo da će se prva Tajlandska Apple trgovina otvoriti najkasnije do kraja godine.

Izvor: https://www.cultofmac.com/582530/photo-shows-what-may-be-thailands-first-apple-store/