Prema novim podacima gotovo polovica svih korisnika iPhone i iPad uređa je već nadogradila na iOS 12.
To je impresivna stopa prihvaćanja za veliku nadogradnju koja je službeno dostupna tek nešto više od dva tjedna. Brzo prihvaćanje će se vjerojatno pripisati novim značajkama i značajnim poboljšanjima performansi – osobito za starije uređaje.

Nadogradnje iOS-a su uvijek uživale u impresivnim stopama prihvaćanja. Pomaže i činjenica da svaki kompatibilni uređaj ima pristup nadogradnjama istog dana, za razliku od ažuriranja za Android, koja moraju biti ugađana od strane različitih proizvođača prije nego što ih odobre različiti operateri prije no što postanu dostupna javnosti.

Podaci Mixpanela otkrivaju da oko 47,6 posto iOS uređaja već pokreće Appleovo najnovije izdanje. Samo 45,6 posto još uvijek izvodi verziju iOS 11, koja je objavljena prošlog rujna, dok je nevjerojatnih 6,9 posto pokretalo iOS 10 ili ranije.

iOS-u 11 je trebalo gotovo šest tjedana da bi prošle jeseni došao do slične baze za instalaciju. Unatoč tome što je velika nadogradnja, rana izdanja su bila pogođena svim vrstama frustrirajućih bugova koje je Apple neko vrijeme popravljao.

S druge strane, iOS 12, koji je kompatibilan s istim rasporedom uređaja, stabilan je i mnogo brži. Zapravo, jedna od najvećih prodajnih točaka je to što značajno poboljšava performanse starijih iteracija iPhonea i iPada.

Izvor: cultofmac.com