Apple Watch je prošli tjedan dobio veliku nadogradnju operativnog sustava i već dolazi s “bug fixom”.

Većina problema s kojima se bavi watchOS 5.0.1 se djeluju prilićno bezazlenima, ali je barem jedan od njih dovoljno važan da požuri ovo ažuriranje.

Apple to nije rekao, ali bug se vjerojatno smatra dovoljno kritičnim obzirom da se watchOS 5.0.1 trebao brzo uvesti kako bi popraio probleme s punjenjem nosivog uređaja. Prema službenom izmjenama, ova inačica “Popravlja problem koji bi mogao spriječiti Apple Watch da se puni”.

To su jedine dostupne informacije o ovom problemu, tako da nije poznato pod kojim okolnostima je izbio. Ipak, čini se da su problemi s punjenjem dovoljno važni da ih Apple želi odmah ukloniti. Ljudi neće tražiti povrat novca ako je Apple Watch nešto netočan u vezi s aktivnim prstenovima, ali će uređaj vratiti u trgovinu ako se neće promijeniti.

Najpopularnija upotreba ovog zglobnog računala je kao monitor za vježbanje, a ostali popravci bugova s današnjim ažuriranjem se odnose na Apple Watch Activity Rings.

Jedan drugi problem se odnosi na to da neki korisnici dobivaju nezaslužene minute vježbanja. Druga je greška uzrokovala da sat ljudima ne daje zasluge za vrijeme provedeno stojeći u popodnevnim satima.

Appleov službeni opis svih promjena u programu watchOS 5.0.1 glasi:

“Ovo ažuriranje sadrži poboljšanja i ispravke programskih pogrešaka, uključujući:

Popravak problema koji je malom broju korisnika dao povećanje minuta vježbi
Odnosi se na problem koji je uzrokovao da neki korisnici ne dobiju zaslugu za vrijeme stajanja u poslijepodnevnim satima
Popravlja problem koji bi mogao spriječiti Apple Watch od punjenja“

Izvor: cultofmac.com