Zadana pozadina za nove iPhone XS modele je nesumnjivo lijepa. Ali to očito nije razlog zašto ju je Apple odabrao. Sigurni smo da crna regija slike nije slučajno savršeno smještena kako bi sakrila prorez na zaslonu.

Apple ne osporava postojanje proreza na dva najskuplja iPhonea 2018, ali svakako pokušava skrenuti pozornost s njih.

Prošlogodišnji iPhone X je bio prvi mainstream mobilni uređaj koji je došao s prorezom, a smatrao se kontroverznim kada je model prvi put objavljen. Ipak, iPhone desete obljetnice je postao najpopularniji smartphone na svijetu.

Mjesecima nakon što je X debitirao, gotovo svi Appleovi rivali su najavljivali modele s vlastitim prorezima na zaslonu. Ovo je otišlo do točke u kojoj se Google osjećao prisiljen ograničiti koliko bi proreza mogao imati svaki Android uređaj.

Unatoč općem prihvaćanju, Apple jasno osjeća potrebu suptilnog skrivanja proreza na iPhone XS i XS Max modelima. Zato dolaze sa slikom koja kamuflira crni prorez na ekranu na crnoj pozadini.

Apple ne radi ništa obmanjujuće. Teško ga je vidjeti, ali se zarez na iPhoneu XS može vidjeti na službenim slikama.

Isto se ne odnosi na jeftiniji iPhone XR. Njegova pozadina ne pokušava sakriti prorez. Teoretičari zavjere bi mogli reći da je to namjerno napravljeno kako bi ljude usmjerili prema skupljim uređajima, budući da im se čini kao da nemaju prorez.

 

Izvor: cultofmac.com