TrueDepth fotoaparat iPhonea X čini ono što FaceID i Animoji omogućuju. No briljantan pripravnik iz eBaya je iskoristio tehnologiju za stvaranje softvera za praćenje glave koji se može koristiti za upravljanje iPhoneom.

HeadGaze je postao otvoren, tako da ga bilo koji programer može ugraditi u svoj softver.

“Naš tim je izgradio model koji stvara virtualni stylus koji prati kretanje vaše glave (gore, dolje, s jedne strane na drugu stranu), uzimajući 3D podatke iz ARKita i primjenom 3D geometrijskog mapiranja kako bi se dobili lokaciju ‘pokazivača’ na ekranu “, napisao je Muratcan Cicek, eBay pripravnik i doktorski kandidat na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Cruzu.

HeadGaze uključuje korisničko sučelje koje korisniku s oštećenjem motora omogućuje pomicanje zaslona ili pomicanje između stranica. Pauziranje pokazivača preko gumba se registrira kao virtualni “dodir”.

Cicek i njegovi kolege programeri su stvorili HeadSwipe kao dokaz koncepta. Ova aplikacija korisnicima omogućuje kupnju na eBayu bez dodirivanja iPhonea X. No, HeadGaze nije ograničen na taj softver. “Naš modularni oblik koda omogućuje razvojnim programerima da jednostavno integriraju naše značajke u svoje postojeće ili buduće aplikacije uz minimalnu promjenu koda”, obećava Cicek.

Doktorski kandidat vidi potencijalne koristi za sve vrste korisnika. “HeadGaze vam omogućuje pomicanje i komuniciranje na telefonu uz samo suptilne pokrete glave. Razmislite o svim načinima na koje se to može uvesti u život. Naporno vam je pomicanje kroz recepat na zaslonu telefona s masnim prstima tijekom kuhanja? Komplicirano vam je slijediti upute za rukovanje na vašem mobitelu dok se borite s  motorom ispod auta? Prehladno vam je da biste uklonili rukavice za korištenje telefona?

iPhone X je jedini aktualni telefon s TrueDepth kamerom i stoga je jedini sposoban za pokretanje ovog softvera.

Izvor: cultofmac.com