Vruća tema rasprave među analitičarima Applea jest cijena sljedeća tri iPhone modela koji dolaze. I došlo je do nekih propusta koji sugeriraju cijene za modele 2018. godine. Stvar je u tome da se informacije ne slažu jedne s drugima.

U ovom trenutku, postoji dovoljno razlika između onoga što govore glasine i predviđanja različitih analitičara kako bi postavili pitanje treba li uopće obraćati pažnju na bilo koju.

Općenito govoreći, profesionalni Apple promatrači očekuju od Applea da cijene iPhone modela 2018 budu skuplje od njihovih ekvivalenata2017.

Analitičar Wamsi Mohan je investitorima poslao bilješku u kojoj predviđa da će Appleov nadolazeći 6,1-inčni LCD model koštati 799 dolara, dok će 5,8-inčna nadogradnja za iPhone X koštati 999 dolara, isto kao i prethodna verzija. I analitičar procjenjuje da će 6,5-inčni OLED model koštati nevjerojatnih 1.049 dolara.

Svi analitičari kažu da su sigurni da će Apple objaviti takve cijene jer su sigurni da će ih Apple fanovi platiti. Zasloni su sve veći i to opravdava sve više cijene.

Informacije koje izlaze iz Europe sugeriraju da će cijene za tri iPhone 2018 modela ostati iste kao i za tri modela 2017. godine. To ih stavlja niže od očekivanja analitičara, doduše neke značajno niže.

Prema tom izvoru, 6.1-inčni uređaj – vjerojatno zvan iPhone 9 – bi mogao koštati $699. Zamjena za iPhone od 5,8 inča će koštati 799 dolara, dok će OLED model od 6,5 inča biti 999 dolara. Ta posljednja dva će se navodno zvati iPhone Xs i iPhone Xs Max.

Izvor: cultofmac.com