Apple Watch Series 3 je najbolji Apple Watch do sada, ali to se ne može zaključiti iz njegove prodaje. Iako Apple nastavlja voditi industriju pametnih satova, masivnih 9 od 10 prodanih Appleovih satova čini stariji Apple Watch Series 1 model.

To se značajno razlikuje od industrije pametnih telefona, gdje je najnoviji Appleov iPhone najčešće najpopularniji mobilni telefon. To je čak točno i kada je riječ o uređaju poput iPhonea X koji je puno skuplji od starijih modela.

“Unatoč početnom uzbuđenju oko Apple Watch serije 3 u prva dva kvartala, korisnici iPhonea zapravo odabiru seriju 1 kao ne-mobilnu opciju nad modelom serije 3, što je iznenadilo mnoge u industriji” rekao je direktor istraživanja Neil Shah.

Appleova tromjesečna isporuka pametnih satoa je pala za 20 posto na kvartalnoj razini, ali je porasla za 17 posto u odnosu na prethodnu godinu.

To je upćenito dobra vijest, i čak nije toliko iznenađujuća, budući da što smo bliže novom Apple Watch modelu, to će više klijenata vjerojatno pričekati novi model, umjesto a kupe zastarjeli sat.

To je definitivno bolja vijest od isporuka Samsungovog pametnog sata, koje su pale sa 17 posto kvartalno i 43 posto na godišnjoj razini.

Appleov ukupni tržišni udio je pao s 48 posto prije godinu dana na 41 posto. Veliki šok na ovom području je bio Fitbit, čiji je tržišni udio skočio s 8 posto prije godinu dana na 21 posto.

Izvor: cultofmac.com