Razlog zašto Appleov najjeftiniji novi iPhone, iPhone XR, neće krenuti s isporukom još mjesec dana je zbog izazova koji se odnose na softver i LCD zaslon uređaja, tvrdi novo izvješće.

Prema Ryanu Reithu, IDC-evom potpredsjedniku za istraživanje mobilnih uređaja, Apple se bori osigurati dovoljno završenih LCD zaslona. Osim toga, morao je napraviti promjene vezane uz softver kako bi poboljšao vizualne elemente za takozvani “Liquid Retina” zaslon.

“Apple nije mogao dobiti dovoljno ovih zaslona”, rekao je Reith The Vergeu. “U posljednji trenutak je zapao u poteškoće s proizvođačem kontakta.” Iako se proizvodnja odvija već neko vrijeme, Reith je rekao da “kvaliteta nije bila onakva kakva treba biti”.

Dio problema je izazov rezanja zaslona u oblik s prorezom, što prije nije učinjeno. Apple je također morao “ugađati LCD zaslon putem softverskog inženjeringa kako bi poboljšao vizuale”, stoji u izvješću. “Puno je softvera uključeno u LCD zaslon, jer je to prvi LCD zaslon s prorezom i punim zaslonom”, rekao je Reith.

Odgoda 6.1-inčnog LCD iPhonea nije masivni šok. Prije Appleovog medijskog događaja ovog tjedna, Bloombergov izvještaj je naveo izvore koji su upoznati s Appleovim planovima koji su rekli da je došlo do “manjih komplikacija” s novim zaslonom. Prije toga, analitičarka Morgan Stanleya, Katy Huberty, je u srpnju izvijestila da su Appleovi proizvođači imali problema s curenjem LED pozadinskog svjetla: pomićući proizvodnju za jedan mjesec.

Ovo nije prvi put da je Apple morao odgoditi pokretanje jednog od svojih novih iPhone uređaja. Prošle godine, problem je bio s iPhoneom X, zbog problema sa zalihama OLED zaslona. Dok su iPhone 8 i iPhone 8 Plus bili dostupni 10 dana nakon Apple događaja, iPhone X nije krenuo s isporukom do studenog.

Izvor: cultofmac.com