Pojavilo se nekoliko izvještaja prema kojima se neki uređaji s iOS-om 12 neće početi puniti ako su u stanju mirovanja kada su uključeni na kabel.

Problem je prvi put primjećen kod iPhonea XS Max, no očito se to događa s raznovrsnim Appleovim modelima.

Uređaj nema problema s punjenjem ako je budan kad je kabel priključen. Samo se pojavljuje kada je zaslon telefona ili tableta isključen.

I problem se ne pojavljuje kod svih uređaja sa sustavom iOS 12. Unbox Therapy je proveo testove na 9 različitih jedinica, uključujući iPhone X, iPhone XS i iPhone XS Max te je dobio vrlo neujednačene rezultate. Ponekad je uređaj radio normalno i probudio se kako bi mogao početi punjenje. Drugi uređaji pokriveni testiranjem su potpuno zanemarili da je kabel priključen. Neki od njih su se počeli puniti kada je zaslon dodirnut kako bi se probudio.

Nije bilo izvješća o sličnim problemima s bežičnim punjenjem. Samo pri uporabi Lightning kabela. To povećava mogućnost da se problem odnosi na USB Safe Mode. Ovo je značajka koja je dodana u iOS-u 11.4.1 koja djelomično isključuje Lightning priključak nakon što se iPhone ne koristi sat vremena.

Nakon 60 minuta neaktivnosti, utor bi trebao ignorirati dodatnu opremu koja pokušava izvršiti prijenos podataka. Cilj je blokirati “brute force” alate za otključavanje iPhonea koje koriste hakeri i policija. Međutim, Apple upozorava da USB Safe Mode ponekad uzrokuje probleme s punjenjem.

S pozornosti koju privlaći ovaj problem s punjenjem iPhonea, Apple ga gotovo sigurno već pokušava popraviti. U međuvremenu, probudite svoj iPhone prije nego što ga priključite na Lightning kabel kako biste ga napunili.

Izvor: cultofmac.com