Kada Apple želi pokazati kvalitetu fotoaparata najnovijeg iPhonea, minira društvene medije u potrazi za fotografijama korisnika pretraživanjem outem hashtag-a “Shot on iPhone”. Apple tada ima dosta stvarnih iPhone slika koje zatim licencira za oglašavanje.

No, kada je Samsung pokušao predstaviti kameru na Galaxy A8 modelu u nedavnoj kampanji na Twitteru, koristio je fotografije koje su najvjerojatnije snimljene DSLR fotoaparatima.

Ugledni korisnik Twittera iz Brazila je predstavio dokaze. On je tweetao fotografije tweetova Samsung Brazila uz iste fotografije pronađene u online arhivu za Getty Images.

Korisnik, pod nazivom Feliperas, je napisao: “Koga pokušavaš zavarati Samsung Brazil?”

Samsung Brazil je povukao tweetove i čak je ponudio objašnjenje whistlebloweru, prema priči objavljenoj na web stranici DesignTAXI, koja djelomično pokriva oglašavanje.

Samsung je objavio:

“Ups, ispričavamo se, imaš pravo Felipere”. “Mnoge fotografije koje postavljamo su snimljene pomoću naših pametnih telefona, no neke, poput ove, dolaze iz baze podataka slika koje rezoniraju s našom ciljnom publikom”.

U oba slučaja, tweetovi su hvalili prednji A8 fotoaparat kao osobito dobar za selfije.

Galaxy A8 je pametni telefon srednjeg dometa koji je opremljen s nekoliko značajki koje su sastavni dio Samsungove vodeće Galaxy S8 serije.

Ovaj mali incident će se sigurno svidjeti Appleovim fanovima. Samsung se često ruga Appleu u svojem oglašavanju, uključujući nedavni niz televizijskih reklama za S8. Svaka reklama potroši više vremena kritizirajući iPhone X i Apple Store kulturu nego što se hvali onime što Galaxy S8 čini posebnim.

Izvor: cultofmac.com