Sve je izglednije da će novi iPad Pro modeli koji dolaze ove jeseni izgledati kao super-veliki iPhone X uređaji. To znači da je ekran gotovo od ruba do ruba i da nema Home gumba.

Svi su pretpostavljali da to znači da će kutovi zaslona biti zaokruženi, a sada postoje i dokazi o tome.

Svaki iPad do sada je imao kvadratne kutove. To se također odnosilo i na iOS uređaje sve do iPhonea X. A sada se čini da Apple uvodi taj element dizajna kod svih svojih uređaja. Primjerice, svaki od iPhone 2018 modela će imati zaobljene kutove.

I Appleov iOS 12 simulator ima masku za iPad, koja daje dojam da su kutovi zaslona jednako zaobljeni, prema 9to5Mac. Izrađena je za modele s kodnim imenom J3xx, koje je očigledno interna oznaka za iPad Pro 2018 uređaje.

Zamjena Touch ID-a s Face ID-om će biti pokretačka snaga za mnoge promjene u nadolazećim iPad uređajima profesionalne kvalitete. Uklonit će potrebu za Home gumbom, što će omogućiti Appleu da uređaje napravi manjima.

Mala slika iPada Pro 2018 pronađenog u posljednjoj iOS 12 beta verziji je naizgled potvrdila redizajn. Iznenađujuće, nema proreza na zaslonu kao onog poznatog na iPhoneu X.

Neprekidan misterij je ono što izgleda kao novi utor neposredno iznad Lightning utora na procurenoj shemi.

Nove iPad Pro ponude su predviđene za ovu jesen, vjerojatno nakon iPhone 2018. modeli debitiraju u rujnu.

Izvor: cultofmac.com