Dobivanje potvrde na Instagramu je upravo postalo malo lakše. Aplikacija za dijeljenje fotografija na društvenim mrežama je otkrila da će se korisnici sada moći prijaviti da dobiju malu plavu kvačicu provjere na svom profilu, tako da njihovi pratitelji znaju da je riječ o stvarnoj javnoj osobi, slavnoj osobi ili globalnom brandu.

Ako mislite da ste dovoljno važni da dobijete potvrdu, proces prijave je prilično jednostavan. Jednostavno se prijavite na Instagram, idite na odjeljak Postavke i dodirnite Zahtjev za potvrdu. Od vas će se tražiti da unesete svoje puno ime i pošaljete potrebni oblik identifikacije, kao što je vaša osobna iskaznica.

Slanje zahtjeva za potvrdu ne znači da vam je zajamčeno da ćete dobiti ovjerenu značku. Instagram ih još uvijek daje samo računima koje smatra dovoljno važnim za plavu značku. Ali barem na taj način nećete morati čekati da neki zaposlenik otkrije tko ste i doda vas.

Za redovite ne-slavne korisnike postoje i neke važne nove dopune koje se danas dodaju u aplikaciju. U roku od nekoliko tjedana trebali biste primijetiti odjeljak “O tom računu” na profilima korisnika. Ako ga dodirnete, otkriva se datum kada se račun pridružio Instagramu, zajednički pratitelji, izmjene korisničkog imena i oglasi koje račun pokreće.

Instagram također dodaje mogućnost upotrebe aplikacija autentifikatora trećih strana za prijavu na vaš račun. Nova metoda za provjeru autentičnosti s dva faktora može se pronaći u odjeljku Postavke u odjeljku “Potvrda s dva faktora”. Odatle možete odabrati aplikaciju za provjeru autentičnosti i upotrijebiti svoju aplikaciju po izboru ako je instalirate. Ako nemate instaliranu aplikaciju za provjeru autentičnosti, Instagram će vas odvesti u App Store gdje ju možete preuzeti.

Izvor: cultofmac.com