Apple će ovog mjeseca otvoriti novu Apple trgovinu u Kyotu, u Japanu, prvu u gradu koji se nalazi u Kansai regiji Japana.

Ovo će biti deveta Apple trgovina otvorena u Japanu, iako je jedna od njih u Shibuya-ku, u Tokiju, trenutno zatvorena. Otvorenje 25. kolovoza dolazi oko 15 godina nakon što je Japan 2003. godine odabran kao prva zemlja izvan SAD-a u koju će stići Apple Store.

Kako bi proslavili novu trgovinu, Apple je stvorio pozadinu koju možete preuzeti putem linka. Apple Kyoto se nalazi na prvom katu zgrade Kyoto Zero Gate, nasuprot poznate ulice Shijō.

Apple je dugo imao blisku vezu s Japanom, uglavnom zahvaljujući Steve Jobsovoj ljubavi prema zemlji. Jobs je imao cjeloživotnu ljubav prema Japanu i često ju je posjećivao.

Unatoč ranim predviđanjima da iPhone neće uspjeti u ovoj zemlji, Japan se zaljubio u mobilni uređaj koji je kasnije bio široko prihvaćen.

Apple je također prihvatio lokalne običaje u Japanu na način koji na koji je to napravio na samo nekoliko drugih mjesta. Najznačajniji primjer toga je vjerojatno “misteriozna torba” koju Apple predaje na japanskoj novoj godini ljudima koji čekaju u redu Appleovim prodajnim mjestima.

Dugogodišnjim obožavateljima Applea, možda najveći dio trivijalnosti vezanih uz Kyoto, jest da je ovo odredište za odmor kojem se Steve Jobs vraćao od 2010. godine, kada je navodno zaustavljen u zračnoj luci zbog pokušaja krijumčarenja ninja zvijezda. Apple je uvijek negirao da je ova priča točna.

Izvor: cultofmac.com