Masovna proizvodnja se priprema za Appleovo iPhone osvježenje za 2018. godinu, ali kao i obično, ništa ne prolazi bez problema.

Prema novom izvještaju, 6,1-inčni LCD uređaj Appleu uzrokuje posebne probleme s curenjem pozadinskog LED osvjetljenja. Problem je odgodio proizvodnju za mjesec dana.

Informacija dolazi od Morgan Stanley analitičarke Katy Huberty, koja navodi izvore u Appleovom opskrbnom lancu. Ali ne brinite: Apple je očito pokrio problem.

Prema Hubertz, ovo “pozadinsko LED curenje [je] prouzročilo kašnjenje od mjesec dana u masovnoj proizvodnji 6.1” LCD iPhonea, ​​iako je to kraće od šestotjedne odgode u originalnoj proizvodnoj prognozi, prema dobavljačima. “Huberty sugerira da nema kašnjenja u pripremama za Appleove OLED iPhone uređaje od 5,8 inča i 6,5 inča.

Na prvi pogled djeluje ironično da problem koji utječe na Apple uključuje LCD zaslon, za razliku od OLED zaslona s kojima Apple ima daleko manje iskustva. Međutim, ima smisla s obzirom da je od svih iPhone modela postavljenih za ovu godinu LCD iPhone zaslon najnoviji za Apple.

Ovogodišnji 6,1-inčni LCD iPhone će navodno prenijeti dizajn tankih okvira prošlogodišnjeg OLED iPhonea X na LCD model. Ovaj okvir možda neće biti toliko tanak kao onaj na iPhoneu X, ali će ipak Appleu omogućiti da omekša okvir LCD uređaja na samo 2 mm.

Apple također navodno usvaja novu LCD tehnologiju s LG G7 ThinQ pametnim telefonom, koji će ponuditi širi spektar boja kako bi odgovarao iPhoneu X.

No, nemojte se brinuti: dobavljači navodno doživljavaju probleme u proizvodnji svake godine pri izradi novih iPhone uređaja. S obzirom na količinu koja je uključena, to nije nikakvo iznenađenje. Kao što Huberty bilježi, to se ubraja u njihove procjene proizvodnje – što znači da postoji gotovo nikakva šansa da će to uzrokovati bilo kakva stvarna kašnjenja za kupce.

Izvor: cultofmac.com