Prvi put ikada, iPhone 8 je najprodavaniji smartphone na svijetu. Nadmašio je Samsung Galaxy S9 i iPhone X na putu do tog mjesta.

Apple ima tri od prvih deset najpopularnijih uređaja, s čime se ne može pohvaliti niti jedna druga tvrtka.

iPhone 8 je imao 2,4 posto globalne prodaje, tvrdi tvrtka za istraživanje tržišta Counterpoint. To je bilo u svibnju, posljednjem mjesecu za koji su dostupne brojke.

“Snažne promocije, koje su došle i do Svjetskog nogometnog kupa, su pomogle tehnološkom divu da aktivira interes kupaca u Europi i na drugim tržištima”, navode istraživači.

Nakon što je bio najprodavaniji telefon na globalnoj razini, iPhone X je neznatno porastao u popularnosti, iako još uvijek ima 2,3 posto prodaje širom svijeta.

U prethodnim mjesecima, iPhone 8 Plus se prodavao više od manjeg iPhonea 8. Veća verzija je imala 2,1 posto udjela na tržištu.

Galaxy S9 + i dalje namašuje S9. Prodaja “Plus” modela je bila iza iPhonea 8, ali manja verzija ima 2,1 posto udjela. Counterpoint ukazuje da je prodaja obje verzije Galaxy S9 modela bila slaba u Europi.

Ostatak svibanjskog grafikona govori o snazi ​​kineskog telefonskog tržišta i tvrtkama koje se tamo nalaze. Model Xiaomi se zapravo prodaje više od iPhonea 8 Plus i GalaxyaS9.

Izvor: https://www.cultofmac.com/559797/iphone-8-smartphone-market-may-2018-counterpoint/