Apple će iPhone 2018 liniju ponuditi u nizu zapanjujućih novih boja, prema jednom pouzdanom analitičaru.

Siva, plava, crvena i narančasta će biti neke od dostupnih nijansi kada novi uređaji krenu u prodaju ove jeseni. Najveći od tri, nazvan iPhone XI Plus u nekim izvješćima, će biti ponuđen u zlatnoj boji.

Očekuje se da će Apple ove godine isporučiti tri nova smartphonea. 5,8-inčni iPhone X će očito dobiti osvježenje, a biti će popraćen većim modelom s OLED zaslonom od 6,5 inča. Više pristupačne alternative za oba uređaja će također biti dostupne sa 6,1-inčnim LCD zaslonom.

Možemo očekivati ​​da će ovi uređaji -osobito najskuplji – ponuditi nove Appleove procesore, poboljšane kamere i druge nove značajke koje nam daju razlog za nadogradnju. Također bi mogli biti i puno ljepši od prošlogodišnje linije iPhonea.

Ne očekujemo da će se fizički dizajn iPhonea promijeniti ove godine. Međutim, pouzdan analitičar Ming-Chi Kuo, koji ima izvrsne rezultate u predviđanju Apleovih sljedećih poteza, kaže da će novi modeli biti dostupni u novim bojama.

Očekuje se da će 6,5-inčni OLED model doći u crnoj, bijeloj i zlatnoj boji. Novi 6.1-inčni LCD model bi mogao ponuditi najuzbudljivije izbore, pri čemu Kuo predviđa sive, bijele, plave, crvene i narančaste završetke.

“Čuli smo neka šuškanja prije ovog izvješća o tome da Apple proširuje opcije boja za jeftiniji telefon, ali ovo je prvi put da netko s dobrom reputacijom izvještava o pojedinostima”, dodaje izvješće.

Vjeruje se da će 6,1-inčni iPhone koštati oko 700 dolara, što je 300 dolara manje od iPhonea X. Vjerojatno je da će Apple smanjiti neke značajke kako bi dosegnuo tu cijenu; neka izvješća tvrde da će 3D Touch otići u zaborav te da će ponudit samo jednu stražnju kameru, za razliku od trenutne dvije.

Izvor: cultofmac.com