Zamislite da svaki vaš Apple uređaj može bežično napuniti gotovo sve druge! Inženjeri su osmislili planove za postavljanje bežičnih punjača u MacBookov, iPad i iPhone uređaje kako bi se mogli napuniti međusobno ili kako bi mogli napuniti Apple Watch.

Ugradnja induktivnih punjača u MACOS prijenosna računala je takva očita ideja da je malo iznenađujuće što ih MacBook Pro 2018 ne uključuje. Ali Apple je ovu ideju odveo u logičku ekstremnost.

Patentna prijava prikazuje iPad koji puni iPhone, koji sam puni Apple Watch. Što i nije najbolja izvedba, budući da prijedlog predviđa iOS tablete s više punjača. U stvari, dizajneri su si dali oduška s jastučićima za punjenje, stavljajući tri na prednju i tri na stražnju stranu tableta.

I to je ništa u usporedbi s MacBookom. Dizajneri su stavili tri na prednju stranu i čak devet na stražnju.

Apple je prvi put podnio patent na tu ideju još 2015., davno prije nego što je postojao iPhone koji se može bežično napuniti. No, tvrtka je ovog proljeća podnijela nastavak, pa nije odustala od toga.

Sama činjenica da je Apple podnio patent za ugrađivanje bežičnih punjača u svoje laptope, tablete i telefone nije znak da će tvrtka definitivno to uvesti. Tvrtke redovito patentiraju ideje koje se nikada ne ostvare.

Također, postoji razlog za sumnju u praktičnost ovog dizajna. Bežični jastučić za punjenje je relativno tanak i lagan, ali ne i do točke gdje ugrađivanje u mobilni uređaj ne bi povećalo njegov obujam.

I razmislite o utjecaju na životni vijek baterije iPhone uređaja ako se koristi za punjenje Apple Watcha. Isto se može primijeniti i na iPad baterije ako se puni iPhone.

Ipak, prijenosna računala često ostaju priključena, a bilo bi vrlo prikladno napuniti telefon tako da polegnete na neaktivan MacBook Pro.

Pametni telefoni 2017 tvrtke Apple podržavaju indukcijsko punjenje, a očekuje se da će isto nuditi i model iPhone 2018 modeli. Apple Watch koristi induktivno punjenje od samog početka, naravno. Moguće je da će bilo koji iPad modeli 2018 imati bežično punjenje.

Izvor: cultofmac.com