Apple je naručio više od 24 milijuna iPhone zaslona od tvrtke LG, u sklopu priprema za početak proizvodnje uređaja sljedeće generacije.

Očekuje se da će južno korejska tvrtka dostaviti oko 20 milijuna LCD panela za novi 6,1-inčni iPhone, uz 4 milijuna OLED panela za flagship model.

Također je rečeno da će LG postati primarni dobavljač OLED zaslona za uređaje koji će izaći sljedeće godine.

Samsung trenutno proizvodi sve OLED panele za iPhone X, ali glasine o novom Appleovom partnerstvu s LG Displayom cirkuliraju već mjesecima. Prema najnovijima, Apple ih je konačno naručio.

Digitimes izvještava da će LG u drugoj polovici 2018. započeti isporuku LCD i OLED narudžbi nakon što je konačno potpisao ugovor o opskrbi.

“Na temelju ugovora, očekuje se da će LG Display posuditi 3-4 milijuna OLED panela i 20 milijuna LCD panela za pametne telefone” ove godine, dodaje izvješće. “LG Display će vjerojatno osigurati većinu narudžbi 6,5-inčnih OLED panela od Applea u 2019.”

Kao rezultat toga, očekuje se da će LG sljedećih godina povećati količinu OLED panela na 10 milijuna jedinica. Sporazum će unaprijediti financijsku poziciju tvrtke LG nakon što je u prvom tromjesečju 2018. godine zabilježila gubitak od 87,04 milijuna dolara.

Apple se već dugo želi udaljiti od Samsunga nakon njihove dugotrajne pravne bitke, koja je konačno završila prošlog mjeseca.

Međutim, Apple je bio prisiljen osloniti se na jednog od svojih najvećih konkurenata za određene komponente. Samsung će gotovo sigurno za sada i dalje biti uključen u opskrbu OLED panela za buduće iPhone modpele, ali s drugim proizvođačem tvrtka će moći tražiti konkurentnije cijene.

Izvor: cultofmac.com