Shortcuts je cool značajka u iOS-u 12 koja provodi zbirku akcija prema Sirinim naredbama. No, jedan startup optužuje Apple da je ukrao svoj logotip.

Naziv tvrtke je Shift, a ona, kao i Appleova Shortcuts aplikacija, imaju logotipove koji su stilizirane inačice slova “S”. Osim toga, oba logotipa upotrebljavaju slične boje: plavu i magenta.

“Nevjerojatno je da je Apple, tvrtka s najvećom količinom novca u povijesti, tvrtka koja je tako orijentirana na dizajn, morala kopirati naš logotip”, izjavio je glasnogovornik Shifta za The Sun.

Ali ovaj osnovni dizajn je teško jedinstven. macOS sluga pretplate Setapp koristi vrlo sličan logotip.

Shift je poslao Appleu pismo prekida i odustajanja ili zahtijeva 200.000 dolara za promjenu logotipa.

U pismu stoji: “Naš je klijent potrošio i nastavlja ulagati znatno vrijeme i trud u oglašavanje i promoviranje svog znaka kao izvor svoje aplikacije za preuzimanje. Kupci su počeli prepoznavati i povezivati zaštitni znak Shift kao izvor proizvoda našeg klijenta. Kao rezultat toga, zaštitni znak Shift je postao sredstvom znatne vrijednosti i simbola dobre volje našeg klijenta. “

Još nije poznato kako Apple planira reagirati na pismo. Mogao bi promijeniti logotip Apple Shortcutsa, platiti novac ili se boriti protiv toga na sudu.

Izvor: cultofmac.com