Appleov planovi za iPhone 2018 navodno uključuju tri modela koji će biti pokrenuti ovog rujna.

Jedan će biti nadograđena inačica iPhonea X, ali druga dva su zanimljivija. Mjesecima su daleko od objavljivanja, ali novi render pokazuje kako bi oba modela mogla izgledati.

6.5-inčna verzija s lijeve strane se zove iPhone X Plus, jer je veća od prošlogodišnjeg 5,8-inčne. U autorovoj konceptnoj slici leži pored 6,1-inčnog iPhonea koji, nažalost, možda neće izgledati ovako.

Glasine ukazuju da će veći uređaj koristiti OLED zaslon, poput prve generacije iPhonea X. 6,1-inčna inačica će, s druge strane, navodno uključivati tradicionalni LCD zaslon. To znači da njegov zaslon neće izgledati živopisno kao zasloni na druga dva uređaja za koje se očekuje da će Apple objaviti.

I gotovo sigurno će trebati “bradu”. Zaslon u izvornom iPhoneu X se u potpunosti proteže od ruba do ruba jer se preklapa na dnu, gdje se povezuje s kontrolerom zaslona. LCD zasloni se ne mogu ovako savijati, tako da na dnu ovog iPhonea 2018 mora biti mjesta za kontroler zaslona.

Cijenjeni analitičar Ming-Chi Kuo predviđa da će ova LED verzija koštati mnogo manje od ostale dvije: između 600 i 700 dolara. Za razliku od toga, predviđa se da bi 6,5-inčni iPhone mogao koštati između 900 i 1000 dolara, dok će model od 5,8 inča biti između 800 i 900 dolara.

Izvor: cultofmac.com