Apple je krajem svibnja izdao iOS 11.4, s kojim je konačno isporučio AirPlay 2 i stereo podršku za HomePod. Ako još niste ažurirali na najnoviju verziju, nemojte to ni napraviti.

Neki iPhone korisnici prijavljuju probleme s baterijom koji se javljaju nakon instalacije Appleovog najnovijeg izdanja. Čini se da problem utječe na sve modele od iPhonea 6 do iPhonea X.

iOS 11 je bio masivno ažuriranje za iPhone i iPad, ali od početnog izdanja u rujnu prošle godine, korisnici su se morali nositi s velikim brojem grešaka i propusta. Apple je iskorijenio mnoge od njih s novijim ažuriranjima, ali su zato drugi problemi uvedeni u procesu.

“Moj iPhone 6 je sasvim dobro radio sve dok se nisam ažurirao na iOS 11.4 i otkad sam to učinio moja baterija se brzo prazni, čak i bez da ga uopće upotrebljavam”, izvještava jedan korisnik na Appleovom forumu za podršku. “Prije cijeli dan nisam trebao puniti svoj uređaj, a sada možda traje pola dana.”

“Vrlo sam strog kada je riječ o uslugama koje su omogućene na mojem iPhoneu 6, tako da mi baterija obično traje više od 24 sata ako ne koristim Karte”, piše drugi korisnik. “Nakon nadogradnje na 11,4 imam 2%  baterije nakon 11 sati. Sada traje manje od polovice vremena koliko je trajala prije nadogradnje. “

Čini se da niti jedan iPhone nije imun na ovaj problem; korisnici prijavljuju slična iskustva na iPhone 7 i iPhone 7 Plus, iPhone 8 i iPhone 8 Plus, pa čak i iPhone X modelima.

Izvor: cultofmac.com