Odlična glazba može pretvoriti loše videozapise u odlične, a počevši od danas, Instagram želi olakšati vaše glazbeni iskustvo ​​u Instagram pričama.

Dodavanje zvučnog zapisa na Instagram priče je jednostavno kao dodavanje naljepnice, GIF-a ili lokacije. Aplikacija je jučer objavila ažuriranje koja korisnicima u 6 zemalja omogućuje odabir između tisuća licenciranih pjesama, koje možete priložiti vašim videozapisima ili fotografijama.              

Jedini način za dodavanje glazbe u priču prije danas je bilo uređivanje videoisječka u nekom od uređivača, kao što su iMovie ili Adobe Premiere. Nova mogućnost svima daje sposobnost kreiranja brze priče bez borbe s dodatnim aplikacijama.

Kao dio nedavnog Facebookovog natječaja s izdavačkim kućama, korisnici mogu koristiti pjesme izvođača kao što su Bruni Mars, Calvin Harris, Sam Mendes, Demi Lavato i stotine drugih umjetnika. Instagram je otkrio da 400 milijuna korisnika aktivno koristi Priče svaki dan. Novo ažuriranje bi trebalo povećati taj ogroman broj.

Da biste dodali glazbu svojoj priči, dodirnite gumb za naljepnice na vrhu zaslona, ​​a zatim odaberite ikonu glazbe iz padajućeg izbornika. Odatle možete potražiti određene pjesme u Instagramovoj knjižnici ili pregledavati popularne pjesme. Kada odaberete svoju pjesmu, možete brzo premotati pjesmu da biste odabrali savršeni dio pjesme za svoj videozapis.

Za korisnike iOS-a postoji i mogućnost odabira pjesme prije snimanja videozapisa. Jednostavno obrišite opciju Music pod gumbom za snimanje kad otvorite fotoaparat. Instagram kaže da će se značajka uskoro pojaviti Android korisnicima.

Izvor: cultofmac.com